A héten kevesebb mérkőzés kerül terítékre, mert 5 csapat jelenleg pihenőhetét tölti. A magyar idő szerinti 22 órás sávból a Pittsburgh Steelers - Los Angeles Rams ütközetre esett a választásom. Igazat megvélve alapszakasz előtt, igazi csemegének számított ez a mérkőzés. De ahogy már megszokhattuk az NFL világában a sérülések döntő faktor.

Steelers jelenleg 4-4-el áll és még van reális esélye a rájátszásba kerüléshez. Az AFC mezőnyt elnézve, ha a Steelers gárdája mellé még a szerencse is párosul akkor meglesz a play off. De reálisan nézve, nálam inkább a Bills és Colts gárdája a befutó. Támadó oldalon iránytó fronton már 3 játékost kipróbáltak, mert a kezdő veterán Big Ben súlyos sérülést szenvedet és már erre a szezonra nem tér vissza. Majd Rudolph került előtérbe, de ő agyrázkódás miatt pár hétig inactive volt, de szerencsére visszatért és jelenleg öve a csapat. Nem rosszak a statisztikái, igazi game managerként funkcionál, nem egy világtalan irányító. Futó poszton Conner ismét nem játszik, Samules lesz a kezdő RB. Azért a két játékos között nagy a különbség és Conner hiányát megérezheti a csapat. Elkapó fronton jól állnak, de valami nem az igazi Jujut nem találják, pedig ő nagyot lendítene a csapat passzjátékán. A Rudolph - Johnson kémia is működni látszik. Pár év milyen erős egységről beszéltünk, amikor még a 3B (Big Ben - Bell - Brown) tartotta rettegésbe az ellenfél védelmeket. Támadófal kitűnő, mind left tackle, mind gurad poszton. Így Rudolph dolga is egyszerűbb, hogy nem az arcában lévő védővel kell együtt passzolni. Védelem teljesítménye közepes, mind passz és mind futás ellen. Ami az egységből kiemelendő az a szerzett labdák, mert több mint 10 interception és fumble jött össze. Védőfalból Heyward jól játszik, mellöle Tuitt kieset sérülés miatt. LB poszt közepes, de Bush ellőtt nagy jövő áll. A secondary is tűrhető, főleg Fitzpatrick érkezésével.

Rams jelenleg 5-3-as mérleggel áll. Ám ez a teljesítmény csak a 3. helyre elég az NFC West divízióban. A tavalyi Super Bowl résztvevőnek nagyon meg kell nyomni a hajrát, mert az NFC mezőny erős és csak 2 wild card hely áll rendelkezésre. Sorsdöntő összecsapások majd később, amikor a 49ers, Seahawks, Rams játszik egymás ellen. Támadó oldalon Goff vezetésével indul az egység. Goff kicsit haloványabb, mint tavaly, de így se rossz. A támadófal munkája rendben, de vannak olyan mérkőzések, amikor nagyon összezuhan az egység. Futó poszton Gurley vezetésével megvannak, de ebben az évben visszafogottan használják, lehet a tavalyi sérülése vagy a rájátszás miatt. Elkapó fronton jól állnak, hiszen a Cooks-Kupp-Woods trió nagyon rendben. De ezen a mérkőzésen Cooks nem bevethető. Helyettese Reynolds lesz. De Kupp eszméletlen szezont tudhat magáénak, legutóbb 200 yard fölé ment, ami megsüvegelendő. Mellettük Everett játékában is bízhat Goff a red zoneban. Védelem terén a passz ellen kicsit gyengébb a csapat, a liga középső felében található, de futás ellen jól teljesítenek. A csapat ereje a védőfal, de ami kiemelendő az a közepe. Donald a liga egyik legjobb védőjátékosa. Az ellenfél irányítóját állandó nyomás alá helyezi és ha a támadófal nem figyel, akkor Rudolphot kellemetlen helyzetbe hozhatja. Donald a semmiből is képes nyomást vagy sacket produkálni. A csapat középső LB posztja lyukas, ide kell majd erősítés Littleton nem rossz, de a játéka inkonzisztens. A secondary Ramsey érkezésével erősödött. Peters hiányát nem érzi a csapat. De mellette Talib is elhagyta a csapatot. De milyen jó lenne egy egészséges és fiatal Talib.

Összességében a Steelers sérülései miatt és a Rams győzelmi kényszer miatt, az utóbbira esett a választásom. Rams bye week után tér vissza és volt idejük készülni a Steelersből, akik egy kemény, kiélezett mérkőzésen vannak túl. Steelers gondjait Conner is tovább nehezíti. Szerintem az 1 FG különbség meg lesz kettőjük között.

Pittsburgh Steelers - Los Angeles Rams: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp