Eljött a VB, bombaerős mezőny, óriási meccsek!

Az Andre Agassi csoport mai játéknapján rendeznek egy Medvedev - Nadal derbit a második fordulóban. Mindenki Nadalról és a sérüléséről (!?) beszél, noha Nadal kategorikusan kijelentette Zverev elleni vereségét követően, hogy nem fáj semmije. De Párizsban mégiscsak visszalépett a Shapo elleni meccse előtt, így azért valószínűleg nem 100%-os a spanyol.

Már ez egy remek kiindulás a mi tippünkhöz, bár én akkor is játszottam volna Medvedevet itt Rafa ellen, ha nyoma sem lenne sérülésnek. Sőt, akkor jóval magasabb szorzón tehetnénk ezt. Sebaj, így még ebben az 1.70-ben is van érték (ám érdemes ezt olyan irodánál játszani, ahol sérülés esetén a feladni kényszerülő játékos ellenfelét hozzák ki győztesen, nem pedig törlik a fogadást).

Medvedev ugyan szintén vereséggel kezdett Tsitsipas ellen, ám ezt nem nevezném óriási blamának, hiszen a görög ha elkapja a fonalat, bárkit le tud győzni... ezt nem egyszer megmutatta már, hiszen fiatal kora ellenére már az összes nagyvadat elejtette gyakorlatilag. Noha Párizsban meglepő vereséget szenvedett a torna elején Chardytól, előtte valami elképesztő sorozata volt. 6 egymást követő keménypályás tornán jutott zsinórban a döntőbe (ezekből hármat meg is nyert), márpedig nem is akármilyen versenyek voltak ezek (köztük volt a US Open is, ahol egyébként épp Rafa ellen maradt alul óriási csatában).

Medvedevnek és Rafának is kötelező a győzelem, ha tovább akar jutni, így egy ki-ki meccsről beszélünk. Rafa egészségi állapota itt egy újabb kérdőjelet vet fel, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet. Hiszen ha valóban van valamilyen sérülése, és nem is lép vissza Nadal, azért ott lehet az, hogy nem biztos, hogy a csoporton túl további meccseken is akarja magát strapálni... Sok összetevős tehát ez a meccs, ami mind amellett szól, hogy ma Rafa ellen kell megraknunk a tétünket....

Nadal, Rafael - Medvedev, Daniil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp