Gary Anderson - Thornton összecsapás a Darts Grand Slam-en

Mindketten két meccset nyertek meg a három csoportmeccsükből, de Gary az utolsó, számára tét nélküli meccset engedte el. Thornton pedig Price ellen maradt alul (4-5), utolsó csoportmeccsén pedig az egyik női indulóval, Miroko Suzukival gyűlt meg alaposan a baja, akit aztán szenvedve, 5-3-ra vert meg végül.

Az itt mutatott teljesítményeken túl is egyértelmű, hogy a játékosok kvalitásai alapján a meccs esélyese csakis a kétszeres PDC-világbajnok skót lehet. Noha egymás elleni mérlegük felemás, az elmúlt években Gary dominál, hiszen 2016 óta történt négy találkozásukból hármat is Ő nyert meg. Kis statisztikai adalékként, eddig kétszer találkoztak egymással olyan mérkőzésen, ahol 10 nyert leg kell a győzelemhez (ahogyan ma is), mindkettő Anderson győzelmével zárult.

A tegnapi mérkőzéseken tendencia volt, hogy a játékosok továbbhozták a csoportban mutatott teljesítményüket az egyenes kieséses szakaszra (Smith is jó játékkal verte Gurneyt, illetve Cross is pocsék játékkal esett ki). Ha ez a mai napra is igaz lesz, akkor Thornton gyenge játékkal fog ma előrukkolni, Suzuki ellen ugyanis nagyon nem volt meggyőző. Ha ez így lesz ma is, akkor akár egy nagyon sima meccs is lehet ebből, valami komoly oddson akár meg lehet próbálni magasabb hendiket is...

Mivel azonban Gary is képes komoly hullámvölgyeket produkálni egyik leg-ről a másikra, így maradjunk a legkisebb hendikep-nél, ami csupán annyit jelent Anderson győzelmén túl, hogy az nem döntő leg-ben történik majd. De mégiscsak jobban néz ki az 1.41, mint az 1.30.

Anderson, Gary - Thornton, Robert: Kör hendikeppel - Hendikep tipp