Rijekában telt ház és ünnepi hangulat várja a horvát-szlovák meccset. Mindenki biztos benne, hogy a FIFA-ranglistán hetedik helyen pózoló hazai csapat, kivívja a kvalifikációt szombaton este. Most úgy vélem, hogy a labdarúgás diadalmaskodni fog. Dalic mester csapata utolsó meccsét játssza a selejtezők során, szerintem magabiztos győzelemmel jut ki az EB-re.

Egyszerű a képlet: ha kikap Horvátország, akkor kiszolgáltatja magát a keddi játéknap eredményeinek; döntetlennel és győzelemmel viszont kezdődhet a tánc! Miért is fogadjunk mégis hazai sikerre, ha az egy pont is üdvösséget jelenthet? Egyrészt déli szomszédunk nem a török válogatott, aki pengeélen játszott egy 0:0-át Izlanddal, s valljuk be a végén erősen rezgett a léc. Továbbá Szlovákia sem hasonlítható a végsőkig küzdő északiakhoz, bizony képesek megroppanni, egy-egy bekapott gól után. Érdemes kiindulni első összecsapásukból, az akkori 0:4, sokat elárul az erőviszonyokról. Hathatós érv Dalic mester helyzete, aki kapcsán rendre felmerül, hogy elmegy pénzt keresni valami ázsiai klubcsapathoz, s 2020 januárjában már nem ő vezeti a vb-ezüstérmest. Kicsit érte is játszanak majd a horvát sztárok, azért is, hogy meggyőzzék – „érzelmileg zsarolják”-, hogy érdemes végigcsinálni ezzel a kerettel még egy világversenyt. Ki tudja egy sikeres EB, tovább emelheti Dalic ázsióját, s egyben fizetését is a piacon. Ne menjünk el amellett se, hogy a horvát vezetés tudja, hogy a magyaroknak érdemes kaparni egy kis gesztenyét. Annyira erős a gazdasági kapcsolat főként a labdarúgás területén, hogy kicsit miattunk is nyerni kell. Rakitic és Kramaric hiányán ne rágódjunk, bőven van, ki hozza ezt a meccset hazai oldalon: Rebic, Perisic, Modric vagy Brozovic? Tökéletesen mindegy hemzseg a világsztároktól a keret.

Szlovákia győzelmi kényszerben van. Csak egy bravúrral kerül északi szomszédunk kezébe saját sorsa. Ahogy telik majd az idő, úgy kell egyre nagyobb kockázatot vállalnia a vendégeknek a kilencvan perc során. Imádni fogják ezt a helyzetet a hazaiak. Lesz terület futni, futtatni a labdát, s a horvát középpályás csapda gyorsan vált majd ellencsapásokba. Azt várom, hogy kínálkozó ziccereit eredményesen használja ki Horvátország.

Jobbak Modricék, behúzzák hazai közönség előtt a mérkőzést. A szlovákoknak meg marad a cardiffi meccs reménye.

Horvátország - Szlovákia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp