A 11. játékhét során lesz pár kifejezetten érdekes találkozó, ilyen lehet a két NFC South összecsapás. Játszik a Panthers a Falcons ellen, de a Buccaneers is fogadja a Saints gárdáját. Az utóbbit választottam, mert egy jó, izgalmas, fordulatos küzdelmet várok. Akár sok pont is eset ma este Floridában.

Buccaneers jelenleg 3-6-al áll, rájátszás esélye nagyon minimális. Ezt a cspatot sohasem értettem, valamikor minden összejön és nagyon klappol náluk minden és rengeteg pontot összehoznak, majd következő héten pont az ellenkezője. Winston egyszer sorra dobja a TD.ket, uténna meg 5 INT áll a neve mögött. Nem egy konzisztens csapat. Támadó oldalon nagyon rendben, wgyedül az irényító poszt lehet kérdőjel, mert Winston képes egyszerre a mennybe, aztán a pokolba kerülni. Yardokat termeli, TD rendben, de az eladott labdák száma borzalmasan sok, minden meccsen legalább elad egyet. A támadófal is botrány, több mint 30 sacket engedélyeztek eddig, így Winston buta hibákba keveredik, vagy nem tud beleállni a dobásba. Futó poszton továbbra is gyengék, hol Barber, hol Jones a kezdő, de nem kiegyensúlyozottak. Elkapó front a csapat legerősebb posztja, hiszen az Evans-Godwin kettős nagyon jó szezonon van túl és még hol a vége. Tight end Howard bevonásával rendben lenne. A csapat két elkapója életveszélyes és Winston bátran dobálhat feléjük, egyszer az egyiknek van nagy napján, majd utána a másiknak. Védelem nagyon ellentétes, ahogy az egész csapat, passz ellen liga utolsók, legrosszabb egység, de futás ellen pedig a legjobbak. Ehhez is tudomány kell, hogy ilyen kontrasztot felállítsunk. Védőfal kicsit gyenge, de a futás jól állítja, az LB sor rendben, sok jó játékos található. De a secondary botrány, pocsék, ha a Saintsnek van esze, akkor passzokkal fog operálni és teszi fel a pontokat.

Saints jelenleg 7-2-es mérleggel vezeti az NFC South divíziót. Továbbá sikerült a csapatnak túlélni Brees elvesztését, Bridgewater backup létére nem játszott tragikusan, amit kellett megoldott. Ez a támadósor jobban néz ki Brees vezetésével, de látszik már a visszafogottság rajtam a passzok távolsága egyre kisebb, pedig a Bucs ellen mélységi passzokkal lehet érvényesülni. Futó poszton Kamara-Murray páros jó. Kamara passzok után is életveszélyes, tetszik a játéka. Murray inkább a földön termeli a yardokat és jól helyettesítette Kamarát, amikor megsérült. Elkapó poszton Thomas kiemelkedik és nagyon jó, megbízható elkapó, mellette Ginn, Cook nem rossz. Támadófal jól helytáll, szépen teljesítenek. De a Falcons elleni meccset gyorsan törölni kellene, mert 6 sacket engedélyeztek. Plusz a tackle Peat kiesése érzékeny veszteség az egységnek. Védelem mind passz, mind futás ellen jó az egység és a liga első felében található. Védőfalból Jordan kiváló, rengeteg nyomás gyakorlást és siettetést számlál. LB poszt megvan, secondary jól szűr, de Lattimore hiányát kicsit megérezhetik.

Összességében a Saints a jobb csapat. Támadó oldalon mindkét gárdánál megvannak a skill playerek, akik eldönthetik a meccs alakulását. De a védelem egyértelműen jobb a vendég csapatnál. Ami döntő lehet. A futást jól megfogják, de a passz elleni védekezés kulcs mozzanat és itt jobb a Saints. Nagyjából 1 TD különbséget várok és remélem a szentek elfelejtették a Falcons elleni borzalmat és most újult erővel szét szedik a Bucs csapatát.

Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp