Goffin - De Minaur a Davis Kupában!

A huszonnyolcszoros Davis Kupa bajnok ausztrál csapat útjába ezúttal a belgák kerültek. Akik nem sok jóra számíthatnak Kyrgiosék ellen.

A mai egyéni párosítások:

Darcis - Kyrgios

Goffin - De Minaur

Kyrgios meccsében sok érték nincs 1.14-ért, hiszen tudjuk, hogy nála bármikor elgurulhat a gyógyszer, márpedig akkor bárkitől képes kikapni.

Ezzel szemben De minaur 1.65-ös szorzója szembeötlő, pláne, ha láttátok Goffin tegnapi mérkőzését. Az első számú belga teniszező ugyanis annyira nyögvenyelősen verte meg szetthátrányból a meccs előtt totál leírt Galan-t (1.01 volt Goffin prematch szorzója), hogy nagyon közel volt egy óriási blamához. Különösen az adogatásaival volt bajban sokáig, márpedig ez nem túl jó ómen, ha De Minaur ellen készülsz pályára lépni. A kölyökképű (mondjuk tényleg kölyök) ausztrál ugyanis egészen komolyan fogad, így nem lennék meglepődve ha akár többször is breakelni tudná ma Goffint. Egyébként ő sima kettőben, 6-4, 6-3-ra intézte el Galant pár napja.

A továbbjutásról szóló párharcnak ez az egyik sorsdöntő meccse, így nem lehet félvállról venni. Na nem mintha jellemző lenne De Minaur-ra, hogy nem áll bele 100%-osan a meccseibe. Ma is bele fog, márpedig ez bőven elég lesz a győzelemhez, ha Goffin nem javul jelentősen a tegnapi teljesítményéhez képest. Bár nem csak tegnap teljesített alul, utóbbi 6 meccséből csak kettőt nyert meg, melyeken messze nem a tőle elvárt szintet hozta. Minaur eközben remek formában teniszezik mióta az ázsiai tornák után Európába tette át székhelyét. Baselben döntőzött, ahol Roger tudta csak megállítani, Párizsban Bautista legyőzése után az azóta világbajnok Tsitsipas állította csak meg, majd döntőzött a Next Gen Finals-on, ahol Sinner mögött az ezüstöt gyűjtötte be. Óriási tehát a formabeli különbség, Goffin talán elfáradt így év végére. Mindezek alapján nálam ez az 1.65 több, mint korrekt szorzó!

Goffin, David - De Minaur, Alex: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp