Hurrá hangulat uralkodik Horvátországban. Sikerült az EB-re való kijutás csoportelsőként. A Dinamo Zagreb a Bajnokok ligájában reális eséllyel küzd a továbbjutásért. Külső szemlélőként nem állt meg a tehetséggyár, továbbra is termeli déli szomszédunk a kiváló játékosokat. Pénteken este toprangadó következik a fővárosban, s a hazai győzelem szorzója meredeken zuhan lefelé, még érdemes beszállni az üzletbe.

Kedden Olaszországban vendégszerepel a Dinamo a Giuseppe Meazzában Milánóban lép fel az Atalanta ellenében. Érdemes azt a meccset is figyelni, mert szerintem a bukik eléggé alulértékelik Nenad Bjelica csapatát, pedig a bergamóiak (stadionjuk alkalmatlansága miatt), is idegenben lesznek otthon, s láthatóan elengedik a nemzetközi kupaszereplést. De vissza a HNL rangadójához. Szezon elején versenyfutás alakult ki a Hajduk és a Dinamo között, s a splitiek vezették is a tabellát. Elég volt két apró botlás (Gorica 2:1, Lokomotív Zagreb 0:0), s máris a fővárosiak álltak az élre pont négy pont előnnyel. Érdekesség, hogy idei első meccsüket 1:0-ra nyerték meg a dalmátok hazai környezetben közel 30.000 fanatikus előtt. Akkor épp a Rosenborg elleni páros meccsből érkeztek Orsicék Splitbe. A norvégiai kaland fontos mérföldkő volt a számukra, hiszen kiharcolták a Bl-főtáblát! Három támadót emelnék ki a hazai oldalon, akik el fogják dönteni ez a rangadót. Olmo bemutatkozott a spanyol válogatottban 21 évesen, s meg is lőtte első gólját. Piaci értéke már 30 millió eurónál tart, egyértelműen az ő gyorsasága, kiszámíthatatlan cselei a jövő nagy sztárjai közé emelhetik. Nem véletlenül állnak sorban érte az európai topklubok, de okosan tartotta őt erre a szezonra meg a Dinamo, hiszen jelentősen megnövekedett az érte feldobott pénzösszeg és a kereslet is! Petkovic kulcsfigura a válogatottban, az ő góljával fordított a vb-ezüstérmes Szlovákia ellen Rijekában. Valódi center Serie A-s múlttal, közel 2 méteres termettel. Orsic a házi gólkirály jelölt 8 találattal, aki az Atalanta ellen hármat vágott a Bl-csoportkör nyitányán. Úgy érzem a Hajduk elleni rangadó egyértelmű favoritja a hazai gárda, főként azért, mert ilyen minőségi focistákkal rendelkezik.

Kipukkadás jeleit mutatja a spliti együttes. Kiestek a horvát kupából, s a bajnokságban is fontos pontokat hullajtottak. Keretük értéke alig negyede a Dinamóénak. Legfontosabb góllövőjük Jairo da Silva (7 gólos) a legutóbbi bajnokin a kiállítás sorsára jutott, így rá nem számíthat Damír Buric. A HNL második helyezettje is a Bl-ben indulhat a következő szezontól, így úgy vélem, hogy ezt fogja majd hosszú távon védeni a Hajduk, s most visszavág a nyári vereségért a zágrábi legénység.

Dinamo Zagreb - Hajduk Split: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp