Néhány nappal ezelőtt a vendégcsapat vezetősége - szerintem - az angol élvonalbeli fociszezon messze-messze kimagaslóan legidiótább döntését hozta meg: menesztette az általam is a világ szűkebb elitjéhez tartozó Mauricio Pochettino edzőt és egy megfáradt "buszsofőrt", bizonyos Jose Mourinho nevű trénert ültetett a helyére. Hát... ők tudják... Nekem az a véleményem, hogy mindenkinek jogában áll szétverni kalapáccsal a saját térdét, majd pedig utána hangosan óbégátni, hogy mekkora idióta volt.

Általában az szokik lenni az ilyen bemutatkozós meccseknél, amikor kirúgják az egyik edzőt és jön a másik edző és a meccs, hogy jobbára fel szokják "szívni" magukat az érintettek és próbálják mutatni ekkor a jobbik "arcukat". Vagyis az új tréner is bizonyítani akarja a klub vezetőségének, hogy jól döntöttek, amikor őt választották, míg pedig a focisták bizonyítani akarnak az új edzőnek, hogy ők márpedig jó játékosok és a kezdőcsapatban van a helyük. Na, én pontosan ezt a bizonyítási vágyat akarom kihasználni a magam javára, s ezért azt tippelem, hogy nyerni fog idegenben a Tottenham Hotspur FC. Amúgy nem jósolok akár még csak valamennyire fényes jövőt sem a Spurs számára. De ez már egy másik téma, amelyiknek semmi köze nincsen ehhez a West Ham - Tottenham mérkőzéshez, ezért tehát inkább maradok is ennél a meccsnél.

A hazaiaktól a lengyel Lukasz Fabianski és és argentin Manuel Lanzini fognak hiányozni, míg pedig a vendégektől a francia világbajnok Hugo Lloris kapus, a belga Jan Vertonghen hátvéd és az argentin támadó középpályás Erik Lamela lesznek kénytelenek kihagyni a találkozót. Tehát mindkét csapatból hiányozni fognak az első számú kapusok. Ám miközben ez a dolog Hugo Lloris sérülése és műtéte miatt immár megszokottá vált a vendégeknél, a franciát úgy-ahogy - jobbára megfelelően - pótló argentin Paulo Gazzaniga miatt, addig Lukasz Fabianski hiánya hatalmas problémát jelent a hazaiaknak. Várhatóan ezúttal is a spanyol kapus Roberto Jimenez lesz a Kalapácsosok kapusa, de szerintem róla elegendő csak azt megemlíteni, hogy az előző fordulóbeli vereségnél 3 gólt kapott a Burnley otthonában, azelőtt pedig a Newcastle United FC elleni hazai bajnoki buktánál szintén 3 gólt kapott.

Természetesen a vendég Tottenham is nagyon gyengén teljesített eddig, akárcsak a hazaiak, szóval nem lenne meglepetés a döntetlen, mondjuk 1-1 vagy 0-0. Ám én mégis úgy vagyok vele, hogy új edző van a vendégeknél, s emiatt hátha átmenetileg "magukhoz térnek" azok az amúgy is jobb focisták.

Tipp: győz a Tottenham.

West Ham - Tottenham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp