Már csak két forduló van hátra a norvég élvonalbeli bajnokságból, de a címvédő és rekordbajnok Rosenborg BK még mindig csak 4. helyezett a maga 48 pontjával. És mivel ez a bajnoki 4. helyezés nem jelent Európa Liga-szereplést, tehát ezzel a mostani helyezéssel a Rosenborg BK tutira biztosan nem játszat majd nemzetközi mérkőzéseket a következő európai kupaszezonban, teljesen biztosra vehető, hogy ezen a Viking - Rosenborg meccsen támadni fog és kifejezetten a győzelem megszerzéséért fog küzdeni a vendégcsapat.

Szerintem ez a dolog már most, az összecsapás kezdése előtt, abszolút teljes mértékben borítékolható. Mindössze az lehet úgymond kissé rizikósabb, hogy ebben az idényben nem teljesített jól idegenben a mostan éppen idegenben játszó Rosenborg Trondheim. És talán még az is problémát jelenthetne a vendégeknek, hogy a közvetlenül mögöttük levő csapat, a 43 ponttal 5. helyezett stavangeri Viking FK a házigazda. Normál esetben erre a meccsre nem vendéggyőzelem, hanem 1X lehetne a tippem, ám szerintem most éppen az van, hogy nincsen úgynevezett "normál eset".

Ugyanis az már teljesen biztos, hogy a Viking Stavanger nem zárhat az 5. helynél feljebb a bajnoki tabellán, tehát ennek az együttesnek itt már nem lehetséges kiharcolni a nemzetközi szereplést. Viszont a stavangeri Viking FK bejutott a december elején rendezendő Norvég Kupa döntőjébe, s ha ott nyer a csapat, akkor minden szép és jó. Tehát eléggé valószínűsíthető, hogy nem ez a Rosenborg BK találkozó lesz majd fontos a Viking Stavanger, hanem az a kupadöntő.

És mivel kifejezetten jó a házigazda Viking FK támadójátéka és idegenben általában nem szokik gólmentesen zárni meccseket a vendég Rosenborg BK, én is ajánlom a főoldali elemzés tippjét: “vendéggyőzelem és mindkét csapat szerez gólt”. Ez a tipp 3.30-as szorzóval van, míg pedig a sima vendégsiker csak 2.00-ás szorzónál tart. Sajnos, ebben az SfGuru-játékban nincs lehetőség az elsőként említett fogadásra, így - jobb híján és kizárásos alapon - kénytelen vagyok a második lehetőségre tippelni.

Tipp: győz a Rosenborg BK.

Viking - Rosenborg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp