Lépéshátrányban van a City és a Chelsea a Liverpool-al szemben. Miközben Klopp együttese az eddig begyűjthető 36 pontból 34-et zsebre vágott, azaz mindösszesen két egységet veszített, addig a két kék tizenegyet, illetve tízet! Tetemes ez a hátrány, s nagyon úgy fest, hogy a karácsonyi őrület után a vörösök fordulnak majd az élen, s ez az álmoskönyvek szerint nem jelent sok jót ellenlábasainak. A válogatott meccsek után nehéz meccsek várnak a felekre, ezért kötve hiszem, hogy őrült gólcsatába, drámába kevernék magukat.

Nézzük a hazaiakat. Guardiola maga is bevallja, hogy csapata nem áll készen a Bajnokok Ligája megnyerésére. Pont az EB-selejtezők előtt veszített kulcsmeccset a manchesteri gárda a ’Pool küldte haza őket 3:1-el az Anfieldről. Érdekes, tipikus „bundának” tűnő volt az Atalanta elleni 0:0, nagyon hasonlatos volt a Barca-Slavia találkozóhoz. Úgy vélem felrobbant az over piac mindkét esetben, s szerintem most is ez történik. Ki az, aki a realitás talaján állva legalább három gólt nem vár ezen a találkozón? Most megint meg lehet kopasztani a fogadókat, nagyon nem lepne meg egy unalmas 0:0…Jövő kedden fontos meccs jön a BL-en, a Sahktart kötelező legyőzni, ez most szerintem a primer feladat, majd két kötelező behúzandó után (Newcastle, Burney), jön a városi derbi. Szerintem a válogatott játéknapok teljesen derékba törik a top klubokat, nézve a keretet jó, ha 3-4 játékos itthon volt az utóbbi tíz napban, s talán csak kedd-szerdára állt össze a teljes team. Mit lehet ilyenkor tenni? Felmérni a „károkat”, rehabilitálni, s maximum két normális edzéssel visszazökkenteni a játékosokat a csapatba.

Ugyanezek a gondolatok igazak a Chelsea-ra is! Lampard előtt nagy feladatok tornyosulnak, mert Valenciában létfontosságú találkozó vár a londoniakra. A spanyolok győzni tudtak az angol fővárosban, s azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntenek a továbbjutásról a Bl-csoportban. Jelenleg mindkét együttes 7-7 egységgel áll a tabella második, s harmadik helyén, azaz igazából győzni kellene szerdán.

Akárhogy gondolom újra, s újra oda lyukadok ki, hogy ez a meccs annyira hiányzik a feleknek, mint lufi árusnak a nyílzápor. Azt várom, hogy két különböző pólusú félidő alakul majd ki. Vagy egy értékelhetetlen első 45 perc után felpörögnek a másodikban, vagy bekezdenek, de aztán irtóra leül a meccs. Azt gondolom, hogy egyik együttes se adja majd ki magából a maximumot, s nem lesz góleső, azaz jól megszívatják az overeseket!

Manchester City - Chelsea: Gólok száma - Felett/alatt tipp