A Szeged felettébb érdekes csapattá vált erre az évre. Adott egy kiváló stadion, infrastrukturálisan tökéletes minden, emellett adott egy feltörekvő gárda és adott egy jónak mondott edző. Mégis az figyelhető meg, hogy hazai pályán kiváló játékot játszanak, idegenben pedig rendre betliznek. Miután átadták a Szent Gellért Fórumot, sokáig veretlenek voltak hazai pályán, aztán jött a Vasas, és jól helyrerakta őket. Ezután mentek az edzőváltáson átesett Nyíregyházához, és az volt az elvárt, hogy majd jól megmutatják. Erre mit láttunk? A Nyíregy szétkontrázta őket, sőt a csapatkapitány Germán Tamás a 20. percben megsérült. Ami nekem nagyon tetszett, az Joao Janeiro edző mérkőzés utáni szavai voltak: „Az is hasonló volt a két meccs között, hogy az ellenfelünk közvetlenül a kezdés előtt változtatott az előzetesen leadott összeállításon, ami számomra még egy új trükk, amit meg kell tanulnom”. Ez most ugye valami vicc? A legalapabb taktikai húzást nem ismeri ez a jónak mondott edző?!

Az MTK sorrendben a tizedik győzelmére készül. A két hetes szünetben Michael Boris edző szerintem jó stratégiával építette fel az elkövetkező nehezebb időszakot. Volt benne pihenés és fárasztóbb szakasz is. Nincs információ sérült játékosokról.

Nem lehetett információt szerezni arról sem, hogy Germán Tamás a két hét alatt felépült-e. Én úgy gondolom, a portugál mester ezt a titkolózást már megtanulta a magyar kollégáktól. Ő azért nem véletlenül „csk”, kifejezetten jó játékos a másodosztály szintjén. Vele a Szeged erősebb lesz. Az MTK eléggé magabiztos, nekem egy kicsit túlzottan is az. A két vereség után a Szeged harapni fog, és támadnak. Könnyen meglephetik a fővárosiakat. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor viszont egy gólzáport láthatunk. A Szeged az 5000 fős stadionjában 5 mérkőzést játszott eddig, amiből négyet megnyert. A Dorog és a Békéscsaba ellen nem kapott gólt, de a Csákvár és a Vasas kitömte a kapujukat. Nem felejtsük el azt sem, hogy hazai pályán eddig mindig betaláltak az ellenfélnek. Most is ezt várom, szerintem 2-2, 2-3 körüli végeredmény várható.

Szeged - MTK Budapest: Gólok száma - Felett/alatt tipp