Régről követem Rolando Maran munkásságát, aki anno még a Chievo trénereként is képes volt nagyokat meccselni az olasz topcsapatokkal. Jelenleg második szezonját csinálja Szardínián, s a rossoblu tizenkét forduló után a Bajnokok ligáját érő 4. pozícióban tanyázik. Most az újonchoz látogatnak Leccébe, aki rágós falatnak bizonyult már több csapat számára.

Kicsit megleptek a mérkőzés kimeneteleire feldobott szorzók, főként a vendég (2.25), de a döntetlenre kínált 3.65 is. Érdemes ilyenkor külön-külön fogadni single szelvényen a két kimenetelt (vendég 5 euró, döntetlen 2), mert nagyobb haszonnal szállhatunk ki, mint a két esély játszásával. Vissza a focihoz. Szárnyal a Cagliari, a válogatott összecsapások előtt 5:2-vel küldte haza a Fiorentínát a szigetről, nem csoda, hogy a Sardegna Arena fanatikus közönsége rendre telt házat és kiváló focihangulatot csinál kedvenceinek. Maran standard felállása a 4-3-1-2, melyhez megtalálta az embereit. A játékmester Nainggolan, aki előtt az ifjú Simeone és Joao Pedro a gólfelelős, de a padon Pavoletti és a Juvétól érkező Cerri beugrásra készen áll. Az olasz foci szerelmesei tudják jól, hogy a középpályán a Rog, Cigarini, Castro névsor meggyőzően hangzik, de itt is vannak tartalékok, például nagy kedvencem a szlovén Birsa, aki Maran régi embere még Veronából. Talán a védelem közepe a legkritikusabb a szárdoknál, de a kapuban az AS Roma „bukott” kapusa Olsen áll, aki a ’Poolba eladott Alisson-t nem tudta pótolni az olasz fővárosban. A svéd-dán kettős állampolgárságú hálóőr újraépíti magát a Cagliariban, s bizonyítja, hogy nem hiába szerződött Koppenhágából a Serie A-ba. Nem akármilyen eredménysort építettek a szigetlakók: szeptember 01-én kaptak ki legutóbb az Intertől, azóta tíz bajnokin 7 győzelem, 3 döntetlen a mérleg. Úgy tűnik, hogy ők lesznek az idei szezon „Atalantái”, hacsak tavasszal nem kezdik leadni a meccseket (erre egyébként a Maran-csapatok igencsak hajlamosak!). De még ősz van és hasít a Cagliari, és nem fog kikapni Leccében!

Érdekes, hogy Liverani, ugyanazzal a hadrenddel küldi fel csapatát a pályára (4-3-1-2), mint Maran. Ez lehet a veszte, mert a vendégoldalon, tapasztaltabb, jobb játékosok állnak rendelkezésre, így a párharcokat a Cagliari nyerheti, s így könnyen a meccset is! Sérülésekkel bajlódik több hazai kulcsember, így játékuk eleve kérdéses, illetve bizonyos, hogy nem száz százalékos állapotban kerülnek bevetésre: Babacar, Lapadula, Farias. Közel sem mutat olyan kiváló formát a Lecce, mint aktuális ellenfelük. Legutóbb szeptember végén sikerült győzniük, akkor idegenben a Spal-t. Az újonc az eddigi öt hazai találkozóján még nyeretlen, s most sem ők az esélyesek.

Nehezen tudom elképzelni, hogy a vasárnap esti rangadón hazai győzelem születik. A két csapat közötti értékkülönbség, az aktuális forma, az edzői rutin, mind arra utal, hogy itt bizony a Cagliarinak áll a zászló!

Lecce - Cagliari: Dupla esély - Dupla esély tipp