Nagyon gyenge szezont produkál eddig a Red Wings csapata. 25 meccsen csupán 7 alkalommal tudtak nyerni. A 25 meccsen bekapott 96 gól nagyon sok, és ma sem lesz könnyű dolguk. A sérült lista nagyon hosszú, azonban két játékos van rajta, aki mindenképp kiemelendő. Justin Abledkader az egyik, és Anthony Mantha a másik. Főleg Mantha hiányát érzik meg nagyon a hazaiak, mivel eddig 12 góllal és 11 gólpasszal járult hozzá a Red Wings sikereihez. Rajta kívül csak Tyler Bertuzzi tudott több mint 20 pontot összeszedni az idei szezon folyamán. A védelem is nagyon gyenge. Szinte nincs olyan védő, akinek ne lenne negatív a +/- mutatója. Kapuban sem Howard sem Bernier nem tud 90% fölötti védési mutatót felmutatni.

A Carolina Hurricanes eddig jól teljesít, és simán összehozhatják a rájátszást idén. Svechnikov 26 pontos, Dougie Hamilton a védelemből 25 pontos, Teravainen 24 pontos, Aho 18 pontos, Decas 16 pontos. Kapuban Reimer várható kezdőnek, mivel ő eddig jóval kevesebb lehetőséget kapott mint Mrazek. Mrazek egyébként volt a Red Wings kapusa régebben, így még biztosabb hogy Reimernek jut ma a kezdő szerep. Reimer 90.3%-ot tud (8 meccsen), ami szintén nem túl erős, de még mindig jobb mint a hazaiak kapusaiké.

Emberelőnyben a Carolina a 9. legjobb a ligában, a Red Wings a lista végén van. Az emberhátrányos védekezésben a Red Wings a 4. legrosszabb a ligában. Nem sok jót fog hozni ez a meccs a Red Wingsnek szerintem. A Carolina sokkal jobb támadósorokkal rendelkezik mint a hazaiak, ráadásul a védelmük is jóval stabilabb. Én személy szerint csodálkoznék ha megúszná ezt a meccset a Detroit 4 bekapott gól alatt, meg azon is, ha 2-nél többet lőne. A rendes játékidős vendég győzelemre történő fogadás erősen ajánlott azt hiszem, még akkor is, ha a hazaiak szorzója csökkenőben van.

Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp