Azt hiszem rég láttunk már olyat, hogy a nyugati főcsoportban az Edmonton és az Arizona is a top 5 csapat között legyen, azonban most ez a helyzet. Az Oilers 81 lőtt gólnál jár 25 meccs alatt, ami a legtöbb a főcsoportban, csak a Colorado tudott ennyit lőni. Hogy ez kinek a nevéhez fűződik, azt gondolom nem nehéz kitalálni. Connor McDavid 25 meccsen 48 pontot szerzett, míg Leon Draisaitl 47 pontot. Már a pont/meccs stat is kiváló lenne, de ez valami brutálisan erős dolog. Kettőjükön kívül nincs olyan a csapatban, aki legalább 20 pontot elért volna, nem hogy 40-et. A védelemből Benning személyében egy fontos láncszem sérült. Kapuban Koskinen várható kezdőnek, aki 8-1-0-ás mutatóval áll idén, valamint 92.1%-os védési mutatóval.

A Coyoets is régen látott magasságokban van. Hjalmarsson és Hossa már évezredek óta sérült, inkább Grabner-t nevezném a legfontosabb kimaradónak. A hazaiaknál közel nincs senki, aki annyira kiemelkedni mint a vendégeknél McDavid vagy Draisaitl. A házi pontversenyt Nick Schmaltz vezeti 18 ponttal, a házi góllövőlistát pedig Garland 10 góllal. Bár kiemelkedő egyéniség nincs, de a gólokat remekül leosztják a hazaiak. Az összes támadó közül csak Richardson az, aki még nem szerzett gólt. Kapuban és védelemben is jobbak a hazaiak. Kuemper 93.5%-os védési mutatóval bír, és őt is várom kezdőnek hajnalban.

Az egész főcsoportban a Coyotes kapta a legkevesebb gólt idáig. Kicsivel magasabb mint 2-es átlaggal rendelkeznek meccsenként. Erre a meccsre nagyon nehéz lenne győztest tippelni, nem is nagyon szeretnék. Azonban McDavid és Draisaitl kimagasló egyénisége miatt a 3 vendég gólt nem hagynám ki. Ráadásul emberelőnyös támadásokban is, és az emberhátrányos védekezésben is a liga elitjében van jelenleg az Oilers. 73 lehetőségből 23-at gólra váltottak, de emberhátrányban is szereztek már 4 gólt. Ritkán van rá 1.92, és ha valaki, akkor ők meg tudják oldani ezt a feladatot. Sok gólos meccset várok, legalább 3 Edmonton Oilers góllal.

Arizona Coyotes - Edmonton Oilers: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp