Csak rá kell nézni a tabellára, s rá kell pillantani, hogy milyen meccsek vannak hátra a csoportban…Látható: ez bizony ki-ki meccs. Sokan mondják, írják, hogy pocsék formát mutat mindkét alakulat, s temetik a mérkőzést, felidézik az első találkozó 0:0-ját. Megjegyzem, hogy a Barca vezeti a spanyol ligát, de a Dortmund valóban csupán a hatodik, viszont 5 pontra van csak az első pozíciótól a Bundesligában.

Itt most nem lesz kecmec! A válogatott mérkőzések után megszenvedett a katalán együttes a Leganes otthonában, aki a LaLiga sereghajtója. Csavar volt a meccsben, mert a félidő/végeredmény hazai/vendég volt 21-es szorzón. Magyarán lelötyögte az első félidőt a Barcelona, majd a második 45 percben annyit rakott ki a pályára amennyi a három ponthoz kellett. Ugye senki sem gondolta komolyan, hogy szombaton délben majd 100 százalékon pörögnek a sztárok, tudták jól, hogy a Nou Camp közönsége fiestát akar a Dortmund ellen. Óriási hiba lenne, ha nem húzná be ezt a találkozót Valverde együttese, mert a németek a csehek ellen vélhetően begyűjtik majd a három pontot az utolsó körben. Akkor viszont Milánóban az Inter-el szemben kellene kiharcolni a továbbjutást. Szóval itt azért Suarez, Messi, Griezmann rohangál majd a győzelemért, s a Barca nem fog a halogatás csapdájába esni, ők nem a magyar válogatott, élnek a kínálkozó lehetőségeikkel!

Jól megszívta a múlt pénteket a Dortmund, nem kedvezett az együttesnek a korai kezdés az eb-selejtezők után. A ligautolsó Padernborn hármat rúgott egy félidő alatt a Signal Iduna Parkban 81.000 néző előtt. Hogy szebb legyen Alcazer megint megsérült, Farve pedig nem hitt a szemének. Végül csak kiszenvedett egy 3:3-at a Borussia – megjegyzem 9.00 volt a döntetlen szorzója az 5,5 over pedig 4.00. Tény, hogy nem játszik jól ebben a szezonban a Dortmund, s a két csapat között az jelenti a lényegi különbséget, hogy a Barcelonának vannak erőforrásai az eredményességhez.

Hétvégén az Atleti ellen játszik rangadót a Valverde legénység. Itt ez a Bl-csata, amit be kell húzni, s akkor továbbjut az együttes az egyenes kieséses szakaszba. Hiányzik mindezek után egy stresszes milánói éles meccs a hazaiaknak december közepén? Nem! Le tudják győzni a németeket? Igen, mert erősebbek, nagyobb klasszisaik vannak! Favre be tud újítani valami taktikai-személyi változtatással? Lehetőségei ezen a szinten korlátozottak, egyszóval inkább nem, mint igen. Ennyi! Győz a Barca, s ha okosak, már a félidőben lesz közte három, ha a német sereghajtónak ment, akkor nekik is sikerülni fog, s onnantól nincs kérdés. Úgy vélem ez ajándék pénz!

FC Barcelona - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp