A keleten a 3. helyen álló Islanders a nyugaton az utolsó helyen álló Kings otthonába látogat ma. Az Islandersnél Kunhackl már régóta sérült, viszont Leddy kiválása néhány meccsel ezelőtt nem tett jót a védelemnek. Nem erre akarom fogni, de sorozatban két meccset is elveszített az Isles. Érdekes, hogy nincs olyan játékos szinte a vendég oldalon, akinek ne lenne még pontja. Barzal 20 ponttal vezeti a házi pontversenyt, őt Brock Nelson követi 19 ponttal. A gólok illetve gólpasszok egységesen oszlanak el a játékosok között, és tényleg igaz az hogy, hogy remek játékot játszik idén az Islanders. Na persze ehhez az is kellett, hogy a Washington Capitals volt edzője, Trotz vegye kezébe az irányítást. Kapusok közül Greiss a jobb, de szerintem erre a meccsre Varlamov lesz az, aki esélyt kap kezdőként, ő 91.3%-on véd eddig az idei szezonban.

A Kings kb. megint ugyanott szerepel, ahol tavaly, és nincs kizárva, hogy megint ligautolsók lesznek. Egyedül Kopitar tudja hozni a pont/meccs átlagot, őt Doughty követi a házi pontversenyben a védelemből. Kovalchuk, Carter és Brown sem igazán tud sokat hozzátenni, és nem is igazán látni, mi lenne innen az előrelépés. Az első a védelem rendbeszedése. Quick az egyik leggyengébb szezonját hozza a kapuban eddig, de Campbell is gyengén teljesít. Ahogy előttük az egész védelem is. Walker-en kívül nincs olyan védő, akinek ne lenne negatív a +/- mutatója. Az emberelőnyökben a 3. legrosszabb, míg az emberhátrányos védekezésben a 4. legrosszabb mutatóval rendelkezik a Los Angeles.

A győzelemre a vendégeknek van nagyobb esélye hajnalban, az biztos. Azonban a 2.5 vendég gól fölé egy elég erős tipp lehet. Mindkét kapus a Kingsnél több mint 3.0-as meccsenkénti bekapott gólátlaggal rendelkezik, Quick neve mellett majdnem 4 ez az érték. Átlagban az Islanders lő a legkevesebbet kapura meccsenként, de azt hiszem ez itt most nem fog számítani. A vendégek bár 2 meccsel kevesebbet játszottak mint a hazaiak, mégis 29 góllal kevesebbet kaptak mint a Kings. Azt hiszem ez minden elmond a hazai védelemről úgy összességében. Kár lenne kihagyni ezt az 1.76-ot.

Los Angeles Kings - New York Islanders: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp