Friss élményeimre alapozva, egy bevállalós, de nem lehetetlen tippel zárom novemberi magyar kalandozásaim sorát. Ha a Kisvárda csapatának sikerült az elmúlt hétvégén realizálni ezt a tippet, akkor miért ne sikerülhetne ez a Zalaegerszeg együttesének is. A Debrecen kellően mély gödörben van most ahhoz, hogy egy kicsit bátrabban nyúljunk a mérkőzéshez.

Az újonc zalaiak jelenlegi 11. (kiesést jelentő) helyezése is jól mutatja , hogy elég nagy szakadék tátong a magyar első- és másod-vonal között. Pedig ha valahol, akkor éppen Egerszegen sikerült a magyar viszonyokhoz mérten minőségi igazolásokkal megerősíteni a keretet. Ennek hatása a csapat játékában már sokszor megjelenik, viszont az eredményességben még nem. Most komoly lehetőséget kapnak arra Dobos Barna fiai, hogy ezen is változtassanak, mert egy rossz formában lévő Debrecen látogat hozzájuk. Ha át tudják menteni a Rósa-Bobál támadó duó eredményességét Stieber kiszolgálása mellett, akkor már csak a védelem stabilizálását kell megoldania a szakmai stábnak. A nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb a Zalaegerszegnek is le kell tudnia hozni egy kapott gól nélküli hazai meccset, mert ez eddig még nem sikerült nekik az első osztályban.

A "fél Isten"-ként tisztelt Herczeg András csapatán a válogatott meccsek miatti szünet sem segített. Nem volt elég baj, hogy egy hazai pályán elszenvedett Fradi elleni K.O.-val mentek a szünetre, de a visszatérés is keserű volt számukra, mondhatnám Várda-keserű. A keleti rangadón elszenvedett 1:0-ás vereség során az avatott szem észrevehette, a csapat védelme könnyen átjátszható, a támadószekciója pedig statikus és ötlettelen. Ezt egyik pillanatról a másikra nem lehet orvosolni, ezért szerintem Zalában is megfekszenek a hazaiak nyomása alatt.

Várakozásom szerint a Zalaegerszeg a mérkőzés elejétől megpróbál támadólag fellépni a Debrecen ellen, így jó esély mutatkozik arra, hogy ezt az általam kiválasztott magas oddsot is realizálja.

Zalaegerszegi TE - DVSC Debreceni: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp