Talán az is közrejátszik abban, hogy nagyon jó szorzó van a hazaiakra ezen a Nottingham Forest - Cardiff City angol másodosztályú mérkőzésen, hogy az EFL Championship nem csak hosszú és nehéz bajnokság a résztvevő csapatok számára, hanem ebben a másodosztályú focibajnokságban simán és viszonylag gyakran előfordul, hogy az alacsonyabbra rangsorolt együttes idegenben győzi le az esélyesebbnek vélt és magasabbra rangsorolt alakulatot. Magyarán: teljesen hétköznapi dolog az, hogy az utolsó helyezett idegenben győzi le a listavezetőt, stb.

Ennél a két csapatnál most éppen az van, hogy 32 ponttal 4. helyezett a házigazda Nottingham Forest és 25 ponttal 11. helyezett a vendég Cardiff City. Tehát egyelőre azt lehet mondani, hogy az angol élvonalba való feljutásért vagy a felsőházi rájátszásért küzd a hazai csapat, vagyis, elvileg, szüksége lehet az ezen a meccsen kiosztható 3 pontra. Viszont a nemrégiben még élvonalbeli, ám onnan már kiesett vendégcsapatnak azért még simán lehet annyi ereje és tapasztalata, hogy idegenben is "kemény dió" legyen bármelyik hazai együttes számára.

Hát, bizony, az a helyzet van, hogy én "elcsábultam". Az van, hogy általában és tényleg nagyon nagy ívben kerülöm a Nottingham Forest meccseire való fogadást, hiszen ez az a focicsapat, amelyik egyedülálló emlékeket idéz fel bennem. Abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy a Nottingham Forest által még korábban elkövetett bravúrt ebben a mai világban már soha, de tényleg SOHA egyetlen focicsapat sem fogja megdönteni.

Ugyanis a Nottingham Forest FC a világ egyetlen focicsapata, amelyik közvetlenül az élvonalba való feljutása után újoncként megnyerte hazája bajnokságát, ligakupáját és szuperkupáját, majd pedig a Bajnokok Ligája-előd Bajnokcsapatok Európa Kupáját is megnyerte, utána pedig a következő idényben európai szuperkupát nyert és ismét Európa legjobb focicsapata lett. Vagyis ismét BEK/BL-győztes lett. Ez volt a zseniális Brian Clough edző által fémjelzett korszak.

Na, a fentebbiek emlékére megy ez a tipp a Nottingham Forest győzelmére. Abszolút semmi köze nincsen ennek a tippnek a mostani teljesítményhez, formához vagy bármi máshoz. A nagyon alacsony tét jelzi, hogy ez a tippem tényleg csak az emlékek miatt van. Emlék a valaha volt egyik legjobb angol edzőnek: in memoriam Brian Clough.

Tipp: győz a Nottingham Forest.

Nottingham Forest - Cardiff City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp