Kivételes nap a mai, hiszen Amerikában hálaadást ünnepelnek, ami az egyik legnagyobb ünnep a tengerentúlon. Igazi kedvcsináló mérkőzések kerültek terítékre, kezdődik egy csoport rivalizációval, ahol a Lions játszik a Bears csapatával. Majd Texas felé vesszük az irányít és láthatjuk a Cowboys - Bills ütközetet. Később desszertként NFC South csoportmeccs. Amerikában már-már hagyománya van a hálaadásnapi mérkőzéseknek és a Lions és Cowboys mindig főszereplő. De én ma a Atlanta Falcons - New Orleans Saints összecsapást választottam.

Falcons jelenleg 3-8-as mérleggel áll, rájátszás esélye minimális. Nagy fejtörés kiismerni a csapatot, nem tudom mikor melyik arcát látjuk. Képesek bárkit megvetni lásd legutóbbi Saints mérkőzés és képes bárkitől kikapni is. A csapat ereje, tehetsége megvan, de ez eredményekben nem tükröződik. Irányítóposzton Ryan vezeti a egységet, akire nem lehet panasz Atlantában. Futó poszton sérülésből Freeman visszatérhet, legutóbb Hill játszott a poszton, de nem volt meggyőző. Elkapó fronton jól állnak Jones, Ridley, Gage szereplésével. A csapat legnagyobb sztárja Jones kisebb vállsérüléssel küszködik, kérdéses a játéka, vagy limitáltan fog pályára kerülni. Így nagy szerep hárul Ridley és Gage játékára, utóbbit Ryan egyre jobban bevonja a támadásokba. Tight end poszton Hooper továbbra sem bevethető, pedig nagy szüksége lenne a játékára. Védelem passz ellen a liga hátsó harmadában, de futás ellen se meggyőző. A védőfal gyenge, kevés a nyomás és a sack is, így az ellenfél irányítója könnyen játszadozhat. LB poszton Jones kicsit haloványabb, mint tavaly. A secondary megviselt, főleg Neal kiesésével.

Saints jelenleg 9-2-es mérleggel vezeti az NFC South divíziót és a ha győz a mai nap folyamán, akkor biztos rájátszás résztvevő. Támadó oldalon Brees visszatért és kezd újból visszaállni a megszokott rend. Támadófal jól muzsikál, de Armstead kiesése komoly fejtörést okozhat Payton mesternek. A kiváló tackle nélkül nem lesz egyszerű, aki Brees vakoldalát védte. Futó poszton megvannak Kamara-Murray kettőssel. Kamara kicsit gyengébb szezont fut, látszik rajta, hogy nem 100-os a bokája. Elkapó poszton Thomas kiemelkedik és rendre 10+-os elkapásokat produkál, hihetetlen az ember. Mellette Ginn, Cook a futottak kategória. Védelem nem rossz, passz ellen a liga közepes, futás ellen kiváló. Védőfal rendben Jordan kiemelkedik. LB poszt kicsit gyenge, de futásokat jól védik. A secondary se rossz, Lattimore hiánya érezhető, a mai játéka még kérdéses, vele a passz játék védekezése hatékonyabb.

Összességében a Saints játékosokat fűti a vágy, hogy jól elpáholják a Falconst, mert a legutóbbi mérkőzésen semmi se jött össze. Ezt a támadó arzenált nehéz lesz még egyszer így kikapcsolni. Ezért legalább 1 TD különbséget várok a két csapat között és a Saints ezt a mérkőzést behúzza, nagy fricska lenne, ha a Falcons kétszer legyőzné őket.

Atlanta Falcons - New Orleans Saints: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp