Igencsak megfogyatkozva látogat holnap a Winnipeg az Anaheim otthonába. A hazaiaknál Manson az egyetlen sérült (Eaves és Kesler a szezon eleje óta nincs), aki 11 ide meccsén 3 gólpasszal tudott hozzájárulni a kacsák nem túl acélos sikereihez. A főcsoport 12. helyén áll az Anaheim jelenleg, és 71 lőtt gól mellé 79 bekapott társul. A házi pontverseny élén Getzlaf áll 20 ponttal, ahogy illik is neki, őt Silfverberg és Rakell követi 18-18 ponttal. Kapuban Gibson 91.1%-on véd. Alapból ez nem túl erős mutató, de sok csapat jelenleg ennek is nagyon tudna örülni. Akit ki kell még emelni, az Nick Ritchie, aki 24 meccs alatt 52 büntetőpercet szedett össze, szóval fixen van egy kiállítása átlagban minden meccsen.

A Winnipeg ugyanebben a főcsoportban az 5. helyen van, de csak ebből kiindulni csalóka lenne. Mindössze 5 ponttal van nekik több, mint a kacsáknak, és a lőtt/kapott mutató is majdnem teljesen megegyezik. Viszont sérült a vendégeknél van gazdagon. Bryan Little a támadóegység egyik alapembere, ő nagyon hiányzik innen. Ahogyan Byfuglien is a védelemből, azonban ő még idén nem játszott egy percet sem. Appleton és Letestu még egy árva pontot sem hozott össze, így ők annyira nagy vizet nem zavartak eddig sem. Laine tovább hasít, és hozza a pont/meccs átlagot, de Scheifele is közel áll hozzá. Ők ketten vezetik a házi pontversenyt a csapaton belül. De Wheeler, Connor és Ehlers is jó szezont fut eddig.

Vannak nagy mesterlövészek a Jetsnél, de valahogy mégsem megy nekik az emberelőnyös játék. A kacsáknál ez a mutató a liga 2. legrosszabb helyére elég 10%-os hatékonysággal. Az emberhátrányos védekezése szinte hajszálpontosan megegyezik a két csapatnak. A vendégeknél kapuban Hellebuyck könnyen döntő momentum lehet holnap. 93%-on véd eddig a szezonban, ami elég jó mutatónak számít. Ráadásul elég nagy menetelésben is van jelenleg a Jets. Az utolsó 5 meccséből csak a Dallas verte őket, a Tampa és a San Jose otthonában is simán nyerni tudtak a repülősök. A Ducks az elmúlt 11 meccséből csak kettőt nyert meg, és utoljára akkor fordult velük elő (okt. 30), hogy egymás után két meccset tudtak nyerni. Egyéni teljesítményekben és kapusposzton is jobbnak vélem a vendégeket, de már óvatosan bánok az ilyen kijelentésekkel. Mindenesetre a hosszabbítással együtt vett Jets győzelmet meglehetősen sanszosnak érzem erre a meccsre.

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets: Hosszabbítással és tizenegyespárbajjal együtt - Mérkőzés tipp