Elég nagy gödörben idén a Detroit, és nem is nagyon látszik, hogyan fognak kikecmeregni belőle. Az elmúlt öt meccsüket a rendes játékidőben bukták el, az utolsó kettőn még gólt sem tudtak szerezni. Ami nagyobb baj, hogy 27 meccs alatt 104 gólt kaptak, ami hihetetlenül sok. A főcsoportban csak 1 csapat van rajtuk kívül 90 fölött. Anthony Mantha sérülése nagyban visszavett a csapat teljesítményéből, ő 25 meccsen 23 pontot szerzett. Bertuzzinak van még 22 pontja, rajtuk kívül 20 közelében sem sokan vannak. Kapuban egyik hálóőr sem tud 90% feletti teljesítményt felmutatni, Howard majdnem 4 gólos bekapott átlaggal rendelkezik meccsenként.

A Flyers a főcsoport 6. helyén van, és majdnem dupla annyi pontja van mint a Red Wings-nek. Kapuban minkét kapus tud 90%-ot, Hart várható kezdőnek szerintem holnap a Detroit ellen. Hazai oldalon csak Morin sérült, de már 24 meccs óta. A Giroux-Voracek-Couturier trió idén is szépen muzsikál, de a legtöbb pontot Konecny szerezte (24-et). A védelemből toronymagasan kiemelkedik Provorov 15 ponttal. Az is jót tett a Flyers-nek, hogy Simmonds elkerült innen. Azóta azért lényegesen kevesebbet kell emberhátrányban játszania a csapatnak.

A fentebb említett hazai támadótrió elég kemény, és a Detroit rendelkezik a 2. legrosszabb emberhátrányos védekezéssel a ligában. Az egyik legjobbjukat elveszítették a vendégek, ami azért nagy baj, mert szinte csak 3-4 játékos egyéni teljesítménye viszi a hátán az egész brigádot. Legutóbb a Toronto simán berámolt nekik hatot, és kétlem hogy ki tudnának jönni ilyen gyorsan abból a nagy zakóból. Főleg hogy a Philly 3. meccsét nyerheti zsinórban, és általában a Flyers mindig jóval többet lő kapura mint az ellenfelek. Csoda volna, ha nem kapna ki a rendes játékidőben a Red Wings.

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp