Szombat reggel megkezdődik a 24. kézilabda-világbajnokság, és ahogy az lenni szokott, minden csoport kapott vagy legalább 2-2 olyan nemzetet, amelyek üvöltik a kézilabdát, vagy legalábbis európai szemmel nézve nagyon vakok hozzá, így a norvégok A csoportjában ezt a pofozógép szerepkört Kuba és Angola töltheti majd be.

A kubaiakról sok mindent megtudni nem egy könnyű dolog, annyit sikerült kisilabizálni, hogy 2019-ben megnyertek egy karibi meg észak-amerikai tornát Puerto Rico ellen 27-24-re, és ezzel kvalifikálták magukat Japánba, 2015 után újra, amúgy meg negyedjére. Még idén nyáron a pánamerikai játékokon harmadikok lettek, az elődöntőben 10 góllal kaptak ki attól az argentinoktól, akiket utána nem sokkal barátságos meccsen 14-gyel vertek a norvégok. A legutóbbi világbajnokságukon a hollandok 22-vel, a svédek meg 24-gyel nyertek ellenük, és a kapott gólok alulról karcolták az 50-et.

A norvégok úgy érkeznek erre a vb-re, mint az összes többi világeseményre, abszolút favoritként, viszont a hiányzók miatt azért sokat nem tennék az ő aranyukra. Nem lesz Veronica Kristiansen és Amanda Kurtovic az ETÓ-ból, illetve az exgyőri Mörk sem, helyettük viszont lesz egy 37 éves Heidi Löke, aki szerintem 4 kubai védővel a vállán is befordul. Aztán ott van még Oftedal, meg a Vipers magja, szóval nem kell félteni a skandikat, ráadásul a norvégokat úgy ítélem meg, hogy mindenkit annyira vernek, amennyire tudnak, az utóbbi világbajnokságokon az ilyen kis nemzeteket kitömték.

Nagyon easy norvég wint várok, 20+ különbséggel is akár, a kubaiaktól meg 0 kapusteljesítményt, elszórt labdákat, ezáltal egy rakás norvég lerohanás gólt is, 39-17 a tippem.

Norvégia (n) - Kuba Női: Hendikep - Hendikep tipp