Az előző világbajnokság címvédője, és a regnáló Európa-bajnok Franciaország is megkezdi a szereplését a japán vb-n, ellenfelük Dél-Korea lesz az első csoportmeccsen.

Azért ez a világbajnokság a legtöbb nemzetnek arról szól, hogy kvótát szerezzenek a tokiói olimpiára, ez a franciáknak a tavalyi Európa-bajnokságon már összejött. Ezért is gyanúsan alacsony a határ, egy világ-, és Európa-bajnok csapattól nem ördögtől való gondolat, hogy bárkinek dobjanak 28 gólt. Az elmúlt években a francia női kézilabda és az antikézilabda az majdnem, hogy egyenlő volt egymással, de ez a válogatott, már nem az a csapat, amelyik csak védekezni tud, és 20 dobott gólokkal nyernek meccseket. Van egy klasszis szélsőjük, Houette a Meztből, rengeteg baromi jó belső ember, Nze Minko, Lacrabere, Niombla, kapuban meg Leynaoud parádés. A felkészülés meccseken az elmúlt héten 33 gólt dobtak a braziloknak és a szlovákoknak, 28-at pedig Japánnak. Modernizálódott a kézijük, sok támadás, lerohanás épült be a játékukba, és felgyorsultak, a 30 körüli lőtt gólt már majdnem mindenkinek megdobják.

Dél-Korea masszív, és stabil résztvevője a világbajnokságoknak, az ázsiai tornákat általában behúzza, a 2018-assal is ez történt, így már ők is kvalifikálták magukat az olimpiára. Az európai mezőnyben viszont kevés a majdnem csak lábmunkán alapuló kézi. Legnagyobb nevük Ryu Eun Hee, aki pont a Paris 92-ben játszik, szóval fel lehet rá készülni Krumbholzéknak. Ők is toltak 3 felkészülési meccset a vb előtt, simán kikaptak tőlünk és az oroszoktól, meg egy kemény meccsen a szerbektől is, sorrendben 31, 29 és 28 gólt kapva.

Sima francia sikert várok, a koreaiaknak nem ezt a meccset kell megnyomni, ha a középdöntőbe akarnak kerülni, ezt a 28 gólt meg simán hozniuk kell a galloknak.

Franciaország (n) - Dél-Korea (n): Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp