Svédországban általában lehet bízni ha overről vagy nagy hendikeppről van szó, az ilyen kis vak csapatokat általában rendesen meggyapja, elég ha az előző világbajnokságokat vesszük alapul: 2015-ben Kuba 49-et. Kína 47-et kapott a skandiktól, míg a legutóbbi vb-n egy nem európai válogatottat kaptak a csoportjukba, akkor Argentínát szórták meg 38 lőtt góllal. Nagyon gyors kézit játszanak, rengeteg lerohanás góllal, stabil beálló játékkal, hát na, ez a skandi kézi manapság. Az egész válogatott nagyon masszív, 180 centis belső emberekkel, akiket 1v1-ben elég nehezen lehet megfogni, 10 méterekről tüzelnek, szélről Hagman nagyon biztoskezű, a beállósokról pedig már volt szó. Felkészülési meccseket nem játszottak a vb előtt, csak a selejtezős meccseikből lehet kiindulni, a portugálokat, és a szlovákokat is simán elintézték úgy, hogy közte 15 volt a legkisebb különbség.

És itt van Kongó, akikről annyit lehet tudni, hogy a 2018-as afrikai selejtezőn a harmadikok lettek, és így jutottak ki a világbajnokságra, immáron harmadszor. Afrikában nem túl nagy hagyománnyal bír a női kézilabda, így kb a legjobb afrikai csapatok is 10-15 góllal simán kikapnak középszinten lévő európai válogatottaktól. Utolsó két ismert meccsükön Szenegáltól 9 góllal, míg Angolától 8 góllal kaptak ki, európai csapattal utoljára a 2015-ös vb-n találkoztak, akkor a németek 37-19-re nyertek.

Ez a svéd kézi egy nagyon más világ lesz Kongónak, közepesen rossz játékkal is 15-20 góllal verik bármikor az afrikaiakat, szerintem a nyitómeccsen sem lesz másképp, egy megnyomott félidővel beeshet ez a határ, minimum 17-et várok közé.

Svédország (n) - DR Congo nők: Hendikep - Hendikep tipp