A hazai csapatból csak a mellékszereplő középpályás Matthew James fog kimaradni, nem először - és minden bizonnyal nem is utolsó alkalommal - ebben a szezonban, s így Brendan Rodgers menedzsert semmi sem tarthatja vissza attól, hogy a Leicester City legjobbjait küldje pályára az Everton elleni angol bajnoki mérkőzésen. A vendégeknél azért már más a helyzet, ott vannak hiányzók: a nemrégiben horrorsérülést szenvedett portugál Andre Gomes, az elefántcsontparti Jean-Philippe Gbamin és a curaçaói Jean-Carlo "Cuco" Martina, de ezek mellett még Fabian Delph és a brazil Bernard játéka is kérdéses.

Szerintem már csak a fentebbiek tudatában is simán megelőlegezhető a győzelem a hazaiaknak. Ám azért úgy talán még biztosabbak is tűnik a Leicester City sikere, ha azt írom, hogy forma tekintetében jelenleg a hazai csapat a teljes angol élvonal legjobb formában levő focicsapata. Ugyanis az utóbbi 6 mérkőzésen még az FC Liverpool is begyűjtött egy döntetlent (idegenben a Manchester United elleni meccsen), miközben a Leicester City zsinórban 6-ból 6-szor nyert. És, amolyan pluszként, ezeken a mérkőzéseken összesen és mindössze egyetlen 1 gólt kapott.

Egyrészt adott egy kiváló formában levő hazai csapat, amelyik a 2. helyen van, eddigi mérlege pedig 13 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 31-8-as gólarány, 29 pont. Másrészt pedig adott egy gyengén teljesítő vendégcsapat, amelyik a kiesőzónából próbál menekülni és a 16. helyen van, eddigi mérlege pedig 13 mérkőzésen 4 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség, 13-20-as gólarány, 14 pont.

Szerintem nem szükséges vaknak lenni, hiszen enélkül is látszik a két csapat közötti jelentős különbség. Ha ezt a meccset nem fogja megnyerni legalább 2-3-4 gól előnnyel a házigazda együttes, akkor szerintem nincs mit keressen a későbbiekben is az angol élvonalbeli bajnokság dobogóján.

Tipp: győz a Leicester City.

Leicester City - Everton: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp