A francia világbajnok Paul Pogba, a skót Scott McTominay, a portugál Diogo Dalot, az elefántcsontparti Eric Bailly, az argentin Marcos Rojo és a holland Timothy Fosu-Mensah a hazai csapatból, illetve Keinan Davis és Jed Steer a vendégcsapatból fognak hiányozni. Úgy még terjedelmesebb a hiányzói lista, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a szerb Nemanja Matic, illetve a spanyol Jota és a belga Björn Engels pályára lépése sem vehető biztosra.

Annál a hétközi Európa Kupa-buktánál (FC Astana - Manchester United 2-1) az ottani vendégek és mostani hazaiak edzője, a norvég Ole Gunnar Solskjaer mellőzte az angolok teljes első számű csapatát és egy tartalék jellegű együttest nevezett a mérkőzésre. Azon a meccsen a más alkalmakbeli cserék cseréinek cseréi voltak a szigetországiak cseréi. Szóval nem lehetett azzal előhozakodni, hogy a hazaiak fáradtak, mert a világ "végére" kellett utazniuk. Szóval nem fáradtak és nem túlhajszoltak a Manchester United focistái. És ha úgy alakulnak a dolgok, vagyis nem nyernek, akkor még véletlenül sem foghatják majd ilyesmire az Aston Villa elleni esetleges döntetlent vagy esetleges vereséget. Tehát ha bukni fognak a házigazdák a Manchester United - Aston Villa találkozón, akkor kizárólag csakis ők maguk lesznek felelősek a kudarcért.

Mivel még ennyire szerencsétlen és pocsék bajnoki kezdés után is sokkal jobb - szerintem - a Manchester United, mint az Aston Villa, ezért és a fentebb írtak miatt is úgy döntöttem, hogy nem ez az a mérkőzés, amelyiknél akár csak bármi másik dolgokat is írhatnék. Legalább 1-2 góllal nyerni fognak a hazaiak.

Na, jó: azért talán még annyit érdemes megemlítenem, hogy az Aston Villa formája nem jó, hanem csak maximum a gyengébbnél egy picivel jobbnak, talán amolyan közepesnek nevezhető a jelenlegi forma.

Tipp: győz a Manchester United.

Manchester United - Aston Villa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp