Továbbra is a kedvenc meccsem a záró fordulóból, ahol a trondheimi rangadó nem múlhat el gólok nélkül!

Mindkét csapat számára téttel bíró a meccs, miután a Rosenborg küzd az Európa Ligáért, míg a Ranheim a bennmaradásért! Mindkettő csapat győzelmi kényszerben van, így jönnie kell a góloknak. A hazai alacsony odds miatt a bukik a hazai gólokat egyértelműen várják, azonban szerintem a Ranheimnek is jó esélye lesz a saját találata megszerzésére. Nézzünk is pár statisztikát ennek alátámasztására!

- A Rosenborg hazai pályán lejátszott 14 meccséből mindössze 5-ször zárt kapott gól nélkül. A július óta lejátszott hét meccséből viszont mindössze egyszer tett így. Akkor azzal a Brann Bergennel játszott 0-0-ás győzelmet, akik mostanában 7 (!) védővel állnak fel. Nem ilyen meccsre számítok most.

- A Ranheim az idegenben lejátszott 14 meccse közül 5-ször maradt gólképtelen, viszont a Rosenborghoz hasonlóan a legutóbbi 7 fordulóban csak egyszer tett így.

- A két csapat általában különböző osztályokban játszott az elmúlt években, így tétmeccset nem nagyon vívtak. 2014-ben egy kupa meccs, míg 2018 és 2019-es Eliteserien szezonban három bajnoki meccs. Mind a négy meccs jött a BTTS és a gólok, így furcsa lenne, ha ezen a kihegyezett meccsen lenne ez másképpen.

Tudásbeli különbség az egyik oldalon és lelkes játékosok a másikon. A Ranheim gól mellé azt se felejtsük el, hogy ketten is hiányoznak a RBK védelméből, így az áttörhetetlen jelzőt biztosan nem használnám rájuk. Hedenstad összesen két meccsen nem kezdett az Eliteserienben, míg Reginiussen a nyári sérülésének köszönhetően 5x. Ez azért jól jelzi, hogy mennyire fontosak mindketten az alapcsapatban!

Rosenborg - Ranheim: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp