Következik a 13. játékhét legjobb összecsapásai. Most már elkezdődik az alapszakasz végső stádiuma, ahol minden mérkőzés fontos, hogy a rájátszás meglegyen. A 13. játékhét már csütörtökön megkezdődött (hálaadás napi) műsorral, ami jó és fordulatos összecsapásokat hozott. A magyar idő szerinti 19 órás sávból a New York Giants - Green Bay Packers ütközetre esett a választásom.

Giants jelenleg 2-9-es mérleggel áll és kihúzhatjuk a csapat nevét a rájátszás esélyes gárdák közül. Ismét eltelt egy év, de New York kékebb felében nem jött semmi előrelépés. Pedig idén történt kisebb-nagyobb változások. Támadó oldalon Eli Manning cserepadra szorult, helyettese Jones lett. Statisztikái nem rosszak, de a támadófal munkája gyatra, rengeteg nyomás és sacket engedélyeznek, ami az irányító játékát is nagyban meghatározza. Eddig 33 sacket engedtek, de ami irtó magas, hogy Jones 10 db fumbleval rendelkezik, Ha nyerni szeretnének, akkor ezek a végzetes hibák nem vérnek bele. Futó poszton Barkley vezetésével megvannak, még látszik rajta a boka sérülés és egy kis frusztráció is. Nem jönnek a nagy meccsek. Elkapó poszton Shepard visszatért, mellette Slyaton, Tate megjátszható partner. Igen ám, de Tate, aki utóbbi időben jól teljesít, most agyrázkódás miatt kérdéses, mellette a csapat tight endje Engram se bevethető. Védelem mind futás, mind passz ellen a liga hátsó harmadában található. Védőfal gynge, pedig nose tackle pozícióba megszerezték a városi riválistól Leonard Williams játékjogát, hogy futás ellen adjon stabilitást. Pass rush közepes, LB poszton nincs igazi vezére a csapatnak, Ogletree nagy tacklegyáros, de azok nem mínuszos szerelések. Secondrayben se látok sok előrelépést, pedig Jenkins nem rossz corner.

Packers jelenleg 8-3-as mérleggel áll, de nagyon kell figyelnie, mert a Vikings is 8-3-as mérleget tud felmutatni divízión belül. Óriási csata várható az NFC North csoportgyőzelemért. Valójában az NFC rájátszás kezd körvonalazódni és a bejutásra váró 6 csapat, kezd kialakulni. Egyedül az NFC East négyesből vagy a Cowboy vagy az Eagles lesz a végső befutó. Támadó oldalon Rodgers vezetésével jó kezekben az offense. Rodgers megszokott vigyázunk a labdára játéka rendben, idén mindössze 3 eladott labdával rendelkezik. Támadófal hullámzik, legutóbb a 49ers elleni csúfos vereség alkalmával 5 db sacket engedtek, ezt minimumra kell csökkenteni, de Bulaga játéka kérdéses.. Futó poszton Jones-Williams jó páros alkot. Elkapó fronton megvannak Admas visszatért, mellette Rodgers keresheti Valdes-Scantling, Lazard, Allison vagy Graham kezét. Nem egy ütős névsor, de Rodgers megoldja. Védelem passz ellen jobb, mint futás ellen, de mindkettő inkább a liga hátsó felében található. Védőfal foghíjas, de pass rush működik a két Smith vezetésével. LB poszton Martinez fogja össze az egységet. Secondary nem rossz, csak konzisztensen nem tudják fenntartani az egyensúlyt. Amos játéka rendben, jó fogás volt a Bears csapatától elhozni.

Összességében a Packers a favorit és nekik tovább kell ütni a vasat, mert a Vikings beelőzz. Mindenképpen lépéselőnybe kell kerülni és a kötelező meccseket hozni, akkor a csoportelsősség meglesz. A Giants részéről már semmi következménye egy újabb vereségnek, max. a vezetés mentheti meg az állását.

New York Giants - Green Bay Packers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp