Kifizetődő a norvég gólokra fogadni!?

A norvégok gyakorlatilag csúcsra járatták a gyors, rohanós kézilabdát. Ameddig van rá sansz, hogy gyorsan befejezik a támadást, full gázon rohanják le az ellenfelet, lehetőleg, mielőtt azok visszarendeződnek. Ebből már nem egyszer előadást is tartottak a nagyérdeműnek. Elég ha csak a szlovénok elleni második félidejükre gondolunk (23 gólt szórtak 30 perc alatt), hogy ne menjünk messzire.

Eddig itt Japánban háromból kétszer túldobták a mai határt (47 és 36 gól), egyszer pedig 28 gólon ragadtak (a szerbek ellen). Természetesen vannak külső befolyásoló tényezők, a legkomolyabbak természetesen a játékvezetők. Ezt láthattuk is a szerbek elleni meccsen, ahol például szinte egyetlen hétméteresnél sem állították meg az órát. Vagy épp akár másfél perces támadásokat is engedtek a kései passzív jelzésüknek köszönhetően. Csak magával a pörgő órával elment 5-6 percnyi játékidő a mérkőzésből.

Mindezek ellenére a norvég hölgyeknél csakis az "over" opció jusson eszünkbe, bárki is az ellenfél. Most ráadásul ideális alany következik a rohanáshoz. Angola ugyanis nem a túlszofisztikált, lassú támadásépítés híve, ha úgy van, lendületből már durrantják is kapura. Ha gól, ha nem, már jöhetnek is a norvégok... Biztosan fognak rotálni az északiak ha úgy alakul, de náluk nem nagyon van gyenge pont, mindenki képes felvenni a ritmust. Amúgy sem fér bele a botlás, hiszen ha esetleg nyerne Angola, akkor még alakulhatna úgy a sztori, hogy továbbjut, így ez vesztett pontokat jelentene Löke-éknek.

Angola a szerbek ellen 32, a hollandok ellen 35 gólt kapott. Márpedig a norvégok mindkét együttesnél többre képesek gólgyártásban. Remélem hamar kialakul egy szép adok-kapok, és a nagy rohanás végén akár a 40 lőtt gólt is ostromolhatja majd Norvégia.

Norvégia (n) - Angola (n): Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp