Egyelőre még csak 6. helyezett a 22 pontos hazai csapat, ám amennyiben nyerni bír a vendég Genclerbirligi SK ellenében és még hatalmas szerencséje is van, akkor akár a 2. helyig léphet előre. Jelenleg a következő a helyzet a török élvonalbeli bajnokság élmezőnyében: 1. Sivasspor 27 pont, 2. Basaksehir 25 pont, 3. Besiktas 24 pont, 4. Trabzonspor 23 pont, 5. Alanyaspor 22 pont (+11-es gólarány), 6. Fenerbahce 22 pont (+9-es gólarány).

A Süper Lig jelenlegi listavezőjével nem kell foglalkozni, hiszen egyelőre még befoghatatlan az isztambuli csapat számára, és különben is csak a jó szezonkezdetének köszönheti ezt az előkelő helyezést és tutira biztosan nemsokára visszakerül majd a középmezőnybe, viszont a Fenerbahce összes többi riválisa idewgenben fog játszani ebben a fordulóban: Denizlispor - Basaksehir, Kasimpasa - Besiktas, Antalyaspor - Trabzonspor, Galatasaray - Alanyaspor. Tehát ha a Fenerbahce - Genclerbirligi SK meccsen győznek a házigazdák és még az összes többi meccsen bukni fognak idegenben a riválisok, akkor a Fenerbahce egészen a dobogó második fokára léphet előre. Hiszen már eleve most jobb a gólaránya, mint a Basaksehir csapatáé (Fenerbahce: +9 gól, Basaksehir: +8 gól), de adott esetben még azzal is kell számolni, hogy ha tényleg elbukja majd a találkozóját a Basaksehir, akkor még a jelenleginél is rosszabb lesz a gólaránya. Természetesen nem érdemes az előbb felsoroltak mindegyikében reménykedniük az isztambuli együttes vezetőinek és labdarúgóinak, viszont nekik már az is jó, ha ők nyernek és 1-2-3 riválisuk pedig vereséget fog szenvedni.

Hiányzók tekintetében az a helyzet, hogy az egyik oldalon a marokkói Nabil Dirar, Erten Ersu és Mevlüt Erdinc, illetve a másik oldalon Ahmet Oguz hagyják majd ki a meccset. Közülük kétségtelenül az eltiltott Nabil Dirar hiányzása a jelentősebb, de nem érdemes tartani attól, hogy nem tudja majd pótolni az ő hiányát a Fenerbahce. Nyugi, tudni fogja. Sőt, mivel a német Max Kruse és koszovói Vedat Muriqi is visszatért a hazai csapatba, ezért nagyon ütőképes együttest küldhet majd pályára a minden bizonnyal nyerni akaró Ersun Yanal edző.

Tipp: győz a Fenerbahce.

Fenerbahçe - Gençlerbirliği SK: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp