Óriási meccs várható a norvég kupa döntőjében, ahol az FK Haugesund és a Viking Stavanger találkozik, tehát egy rogalandi rangadót láthatunk.

Kezdjük a két csapatnak az idei meccseivel először is. Nem bővelkedtek eseményekben ezek a tlaálkozók, miután Stavangerben 0-0, mg Haugesundben 1-0 lett a meccs egy későn esett büntető góllal. Ez igencsak érdekes, mivel a két csapat szereti az overes meccseket: a Viking átlaga 3.23 (60%-ban 2,5 over), mig az FKH-é 2.70 (50%). Tehát, az idei két meccsük alapján furcsa, hogy overt várnak a bukik, mig a szezonjuk szerint nem meglepő. De akkor hol van az igazság? Mire számitsunk?

A válasz a kérdésekre a két edzőben keresendő. Mind Jostein Grindhaug (FKH), mind Bjarne Berntsen klublegenda, akik nagyon tisztelik a norvég hagyományokat illetve egymást is. Láthattuk, hogy mindkettő csapat szezonja felülmúlta a várakozásokat és ez ennek a két személynek köszönhető. Nem véletlenül tartanak egymástól és ez eredményezi, hogy kevesebb kockázatot vállaltak a szezon két megelőző összecsapásán. Ezt várom igazából tőlük a döntőben is, ahol a vezetést megszerző csapat óriási előnybe kerülhet, igy egyik fél sem akarja ezt majd odaadni egy könnyelmű védekezéssel. Ezt láthattuk az elmúlt két meccsükön is és nincs értelme ezen módositani. Mindkettő csapat jó formában van, miután számukra tétnélküli összecsapáson fölényes győzelmet arattak az Eliteserien utolsó körében.

Ettől függetlenül egy szerényebb, tapogatozó kezdést várok. Szerintem könnyen lehet akár 0-0 (3.05) az első félidő, mig leginkább az 1.0-át javasolnám az első félidőre. Ha az egyik csapat betalál, akkor viszont itt el fog szabadulni a pokol, ami a semleges szurkolóknak jó. A végeredmény szerintem megjósolhatatlan és ezzel a bukik is igy vannak, akik közel azonos oddson adják mindkét csapat győzelmét. A győztes a trófea mellé megkapja egyébként az utolsó kiadó Európa Liga-selejtező helyet is, csakhogy kicsit növeljük még a tét mértékét!

Haugesund - Viking: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp