Arra tippelek, hogy mindkét skót "büszkeség" gólt fog szerezni. A skót bajnokságban az 1-2. helyeken vannak a csapatok, ám ez a találkozó nem skót élvonalbeli bajnoki mérkőzés lesz, hanem Skót Ligakupa-összecsapás lesz. Ugyan a bajnokságban mindkét csapat védelme nagyon jónak nevezhető, mégis azzal számolok, hogy jó brit szokás szerint a menedzserek pihentetni szokják a kezdőcsapat tagjait, mármint a legtöbbjüket, s az addig kevesebb játéklehetőséget kapó focistáknak adnak játéklehetőséget. És így lesz ez most is.

Ez remélhetőleg azzal fog járni, hogy egyik csapat védelme sem lesz olyan stabil, mint ahogyan az a skót bajnokság meccsein szokott lenni, ráadásul még keveset játszó labdarúgók is fognak együtt játszani, tehát elvileg több lesz a hibázási lehetőség. Viszont a két együttes támadójátékosai közül még a cserék is vannak annyira hatékonyak, hogy gólt vagy gólokat szerezzenek. Főleg akkor, amikor végre lehetőségük lesz a bizonyításra és ez révén akár az első számú csapatba kerülésre.

Szintén jó dolognak tartom azt is, hogy a két rivális csapat Glasgow-ban nem a Celtic Park stadionban, hanem a Hampden Park stadionban fognak játszani egymás ellen. Vagyis nem a bajnokságban listavezető Celtic lesz hazai pályán, hanem a bajnokságban 2. helyezett Rangers FC lesz majd hazai pályán. Ezt főleg azért tartom jó dolognak, mert amúgy valószínűbbnek tartom a Celtic Glasgow gólszerzését, de ebben a felállásban a házigazda Glasgow Rangers FC-nek is megszavazok egy gólt. Mármint egy gólszerzést. Hazai pályán azért bármelyik meccsen gólerős szokik lenni az egykori angol válogatott focista és FC Liverpool-játékos Steve Gerrard edző csapata.

Szerintem a két riválisnál mindig voltak és mindig lesznek indulatok és bármelyik csapatból bármelyik játékos gólt akar szerezni az ilyen párosítású mérkőzésen. Hiszen egy ilyen skót rangadón bármilyen körülmények között nagyon jelentős "fegyvertény" a gólszerzés. Még Skót Ligakupa-összecsapáson is az.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Rangers FC - Celtic: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp