Szerintem ez az egyik legbiztosabb tipp erre a Bajnokok Ligája utolsó csoportfordulóra. Ugyanis az a helyzet, hogy ezen a találkozón mindegyik mérkőző fél gólszerzésre van ítélve, hiszen csakis abban az egyetlen esetben juthat tovább bármelyik együttes, ha gólt vagy gólokat fognak szerezni a játékosok. Akárki, akármikor, akárhonnan - teljesen tökmindegy, hogy hogyan, hiszen csakis az a fontos, hogy gólszerzés legyen! - ilyesmi lehet majd a két csapat edzőinek egyik ukáza a sok közül erre az összecsapásra.

Ennek a teljesen nyilvánvaló gólkényszernek "köszönhetően" a bukmékerek annyira alacsonyra "lőtték be" a szorzót, hogy jobb megoldás híján kénytelen vagyok már napokkal a meccs előtt tippelni, nehogy időközben az SfGuru játékban elfogadott alsó határ alá essen az odds. Van olyan, hogy idejekorán kell fogadni. Ez is olyasmi dolog, mint a WC-re menés, ahova ha menni kell, akkor záros határidőn belül tényleg menni kell.

Ennyire napokkal korábban még nem lehet igazán pontosra tudni, hogy kikre számítanak és kikre nem számítanak a két csapat edzői. Viszont abban már most teljes biztosnak lehet lenni, hogy ezen a meccsen sem a Red Bull Salzburg edzője, sem pedig az FC Liverpool menedzsere nem fog egyáltalán sem pihentetni, sem tartalékolni. Hiszen az utolsó BL-fordulóról van szó, nincs már tovább és mindkét alakulat számára a továbbjutásról szól a mérkőzés.

Mint már korábban is említettem, ezen a meccsen tényleg a gólszerzés a legfontosabb mindkét együttes számára. Hiszen amennyiben 0-0-ás gólnélküli döntetlen lesz a végeredmény, akkor a házigazda Red Bull Salzburg nem fog továbbjutni, hanem a hazaiaknál több ponttal rendelkező FC Liverpool fog továbbjutni. Tehát az otthon játszó Red Bull Salzburg bármi áron való gólszerzésre van ítélve. Viszont ha gólt szerez a Red Bull Salzburg, akkor pontegyenlőség van és jobb gólarányának köszönhetően továbbjutó az osztrák focicsapat. Mivel tényleg nagyon nehéz arra gondolni, hogy a minden meccsen sok gólt szerző Red Bull Salzburg ezúttal szerzett gól(ok) nélkül fog maradni, az van, hogy a Bajnokok Ligája-címvédő FC Liverpool minden bizonnyal csakis abban az esetben juthat majd tovább, ha gólt vagy gólokat szerez.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Red Bull Salzburg - Liverpool: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp