Hatpontos találkozónak vezeti fel a vendégek honlapja a Zalaegerszegi TE - Kaposvári Rákóczi FC NB I-es találkozót, ahol a 11. kieső helyen álló hazaiak fogadják a 12. helyen álló vendégeiket. Az az igazság, hogy itt is csak három pontot fognak majd adni a győztesnek, az pedig a hazai kék-fehér csapat lesz. Bár egyik csapat sem mutatott még eddig olyan teljesítményt, mely feljogosítaná bármelyiket is az első osztályú tagságra, most mégis úgy gondolom a zalaiak tehetnek egy lépést a vágyaik eléréséhez.

"Most vagy soha!", mondhatják a zalai szurkolók, azt már csak én teszem hozzá, hogy joggal. Joggal, mert ha az utolsó helyezett Kaposvárt sem tudják legyőzni kedvenceik, akkor ténylegesen bebizonyosodik, hogy nekik sem sok keresnivalójuk van a magyar élvonalban. Pedig szerény véleményem szerint a nyári átigazolásaik, valamint a mérkőzéseken mutatott játéka alapján többre lenne hivatott ez a csapat. Hogy mégis mi lehet akkor a probléma Zalaegerszegen? Szerintem Dobos Barna személye. Hiába van a keze alatt egy magyar átlag feletti játékoskeret, nem tud velük mit kezdeni. Nem tudja Őket olyan szinten fanatizálni, hogy nyerő típusú játékosok legyenek. Véleményem szerint ennek köszönhető például a csapat sok döntetlenje is, melyből nem egyet többgólos előnyből adtak le. Vele, vagy nélküle teljesen mindegy, de a Kaposvár elleni meccsüket hozniuk kell Stieberéknek, mert az eredmények kedvező alakulása esetén hosszú idő után elkerülhetnek a kiesőhelyek egyikéről.

Kívülállóként kicsit megmosolyogtam, a már fentebb említett oldalon megjelent Waltner nyilatkozatot. "Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, függetlenül attól, hogy vereséget szenvedtünk a Fraditól"- mondja Waltner Róbert. Igen kedves Róbert, ez is egy meglátás, viszont a Fradin kívül még 11 sitt van a tarsolyban és ez az eddigi 14 meccsből kicsit soknak tűnik. A mostani találkozón, az amúgy sem túl acélos keretből hiányozni fog öt sárga lap miatt Vachtler Csaba, betegség miatt Ádám Martin és Csiki Norbert. Ők hárman annyira meghatározói a mostani Kaposvárnak, hogy pótlásuk megoldhatatlannak tűnik.

A hazai pálya előnye és az ezer sebből vérző vendégcsapat ténye nálam hazai győzelmet jelent.

Zalaegerszegi TE - Kaposvari Rakoczi FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp