Szép múltra tekint vissza a Grasshoppers, de a régi dicsőség messze van most. A svájci második ligában játszanak, ott is a második helyen állnak, tehát play-off-ot érő helyen. A Lausanne 6 ponttal megy előttük, nehezen hiszem, őket befogják. A második hely most biztosabbnak tűnik, mint pár héttel ezelőtt, mivel a Wil többször is botlott mögöttük.

A Chiassonak volt egy hangyabögyörőnyi fellángolása, megverték a Lausanne-t és a Wil-t. Én ekkor elhittem nekik a feltámadást, ezért toltam a Lausanne Ouchy ellen őket. Kétszer vezettek, de az Ouchy mindkétszer kiegyenlített, sőt, nagy fölényben játszott ellenük, nem sokon múlt a győzelmük. És ez azért gáz, mert az Ouchy szerintem bődületesen gyenge csapat. Ha őket nem tudják megverni, akkor kit?! Ezután múlt héten már verettem a Vaduz ellen őket, és simán jött is. A Vaduz 45 perc alatt elintézte őket (4-0), majd a második félidőben kiengedett és lázátott, és ezért két gólt talált a Chiasso. Szóval úgy látom, a Lausanne és a Wil elleni győzelem megmagyarázhatatlan eredmény volt részükről.

A Grasshoppers múlt héten a Lausanne Ouchy otthonában győzött. Ez magabiztos győzelem volt szép nagy oddson. Én abban látom a nehézséget a csapatnál, hogy gyenge a csatársoruk. Van egy 6 gólos Nassim Ben Khalifa középpályásuk, és ez ciki, hogy a középpályán játszó játékos több gólt lő, mint egy középcsatár. Danijel Subotic utoljára október 25-én lőtt gólt, aztán lesérült. Az ő helyére tolták fel Ben Khalifát, de neki nem ez a posztja, idegenül mozog ott.

A tipp veszélye tehát a kevés vendég gól mostanában, de a Chiasso védelme egy átjáróház. Én úgy gondolom, ugyanúgy győzhet a Grasshoppers, mint az Ouchy ellen, és talán jövőre újra Superligában szerepelhetnek.

Chiasso - Grasshopper: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp