Lassan kezdem érezni a svájci másodosztály dinamikáját. Az látható, hogy van 4-5 csapat, amely a feljutásért küzd, és van 3-4 csapat, amely a kiesés elkerüléséért. Emellett van egy szűk réteg, amely a nihil-mezőben helyezkedik el. Ebben a felosztásban a Winthertur inkább a feljutásért küzdő alakulatok közé tartozik. Ezt megerősítette nekem a honlapjuk is, ahol egyértelműen úgy tekintenek magukra, mint a Grasshoppers egyik kihívójára a második helyért vívott csatában. Ezért kétség kívül csalódásként élték meg a november hónapot, amikor is három döntetlent értek el (Schaffhausen 1-1, Grasshoppers 1-1 és Aarau 2-2), továbbá egy nagyon fájó vereséget a közvetlen vetélytársuktól (Kriens 0-2). Ezzel a gyenge szériával lenullázták a kiváló szeptemberi-októberi szereplést. Amit hangsúlyoznak a honlapjukon is, hogy elég gyengusz a csatársoruk, 20 gólt szereztek 16 meccsen, ami a harmadik legrosszabb a bajnokságban, ellenben szembeállítják azzal, hogy a védelmük 24-szer kapitulált, ami viszont a harmadik legjobb arány. Nem is mondanám, hogy a csatársoruk gyenge, mert a Luka Sliskovic-Roman Buess duó 12 gólt szerzett, és az utolsó meccsükön az Aarau ellen mindketten betaláltak.

A Lausanne Ouchy csapatáról már írtam két fordulóval ezelőtt, amikor is a Chiasso-val játszottak. Ott számítottam a vereségükre, de meglepően összeszedett játékkal 2-2-re mentették a mérkőzést, hiába vezetett kétszer is az ellenfelük. Követtem azt a derbit, és úgy láttam, a Chiasso örülhetett a végén jobban. Mindez azonban nem jelent semmit, mert félelmetesen gyenge csapatnak tűnt mindkettő együttes.

Én úgy látom, hogy az Ouchy nagyon gyenge, nem gondolnám, hogy lesz esélye a hazaiak ellen. November 29-én játszott utoljára a Witherthur, tehát 9 nap pihenője volt a csapatnak. Ez így év végén tökéletes ahhoz, hogy rákészüljenek a mérkőzésre. Az Ouchy egy nappal kevesebbet pihenhetett.

Winterthur - FC Stade Ouchy: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp