Jó formában érkezik a Calgary hajnalban az Avs otthonába. Utolsó 3 meccsüket megnyerték a lángnyelvesek, és bár vannak sérültek, kulcsember nem hiányzik a csapatból. Kapuban várhatóan Rittich fog kezdeni .914-es mutatóval. Meglepetésre nem Johny Gaudreu vezeti a házi pontversenyt, ami főleg a gyenge szezonkezdésének tudható be. Azóta már elkapta a ritmust, és jelenleg 23 ponton áll. Az első Matthew Tkachuk 25 ponttal, őt Monahan követi 24 ponttal, aztán a már említett Gaudreu. Rajtuk kívül még Elias Lindholm van 20 pont felett, a többiek mind alatta.

A 3 meccses Flames széria ellenére az Avalanche számít még így is a meccs esélyesének. A főcsoport 2. helyén állnak, valamint ők lőtték a legtöbb gólt is eddig. Nathan MacKinnon bődületes, amit megy idén. 29 meccs alatt 45 pontot szedett össze, ami az egész ligában is kimagasló. Hozzá képest Donskoi 25 pontja vagy Burakovsky 22 pontja ilyen kis semmiségnek tűnik. Azért hiányzók is vannak hazai oldalon, nem is kevés. Az egyik Kadri, aki 27 meccsen 20 pontot szerzett. Makar is nagyon hiányzik a védelemből, ő 29 meccsen 28 pontnál jár. Kapuban nincs Grubauer, de Francouzra így sem lehet panasz. 7-2-0-ás mutatót hozott eddig a szezonban, és 93% felett van a védési mutatója.

A speciális játékhelyzeteket tekintve nincs nagy difi a két csapat között. Az Avalanche átlagosan majdnem 4 gólt lő meccsenként, ami elég erős mutató. A Calgary majdnem 3-at kap meccsenként átlagban, ami nem túl jó, bár vannak sokkal rosszabbak a ligában. Azonban kapuban nem érzem túl erősnek ezt a Flames-t. A 3 zsinórban nyert meccs is a Kings, a Sabres és az Ottawa ellen volt, akik azért nem tartoznak jelenleg a liga krémjéhez. Egész nap ezen a tippen rágódtam, de minden megérzésem és statisztika azt súgja, hogy a házat is fel merném tenni a minimum 3. hazai gólra. A player special kedvelőinek a MacKinnon 2 vagy több pontot szerez is elég jól hozhat. A rendes játékidős hazai győzelem sem tűnik rossznak, de ez a 3 hazai gól biztosabb lábakon áll.

Colorado Avalanche - Calgary Flames: A hazai csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp