A tegnapi drámai mérkőzések után a mai nap sokkal nyugisabbnak ígérkezik, hiszen már csak két hely kiadó. Az egyik ebben a csoportban, ahol a City már biztos csoportelső, viszont a Dinamo Zagreb egy győzelemmel még elcsípheti a második pozíciót.

A horvátok erejét mi is megtapasztalhattuk a nyár végén, modern, gyors focit játszanak egy-két potenciális világsztár jelölttel. Sokan félvállról vették őket, mondván az angol bajnok, az olasz dobogós, és a rutinos résztvevő Sahtar Doneck mellett esélyük sem lesz. Erre úgy kezdtek hogy az Atalantát egy négyessel küldték haza. Az ukránokkal kétszer is osztozkodtak a pontokon, így lőtávon belül tudtak maradni, a motiváció nélkül maradt Manchester ellen ki lehet harcolni a tavaszi folytatást, ami a csoportot figyelembe véve hatalmas bravúr lenne. Viszont nyerni kell, nincs mese, anélkül hiábavaló a matek. Hazai pályán régóta nem kaptak ki, a megőrült lelátó előtt a két BL-meccsen hét gólt szereztek, így joggal várok ma is legalább egyet.

A Citynek most lehet is gólt, gólokat verni, padlón van a csapat. Október óta nem hoztak le kapott gól nélkül meccset, ráadásul közben a pontok sem jönnek, a Liverpool már akkora előnyben van, amelynek leadására maximum ők képesek, a Betfred nevű brit fogadóiroda már ki is fizette a Poolra tett téteket. Pep megfáradt, azért ő az a típusú edző aki rövid távon mindenkiből kihozza a maxot maga körül, de hosszú távon kizsigereli őket. Hát komolyan, amikor gólokkal nyerted a meccset a csapatodnak, majd jön a kopasz és leugat, hogy ezt és azt jobban is megoldhattad volna, egy idő után pofán vágnád, nem? A sérültlistára hivatkozni nagybevásárlások után nem ildomos, de tény, sokan maródiak most is. Ezen a meccsen tét már nincs, fejben mindenki a hétvégi bajnokin van, ott most már döntő minden meccs. Pár jobb játékos szerepet fog kapni, leégni nyilván nem akarnak, szóval nehezen elképzelhető hogy pont ők maradnának szerzett gól nélkül.

A horvát virtusban nagyon bízom, de kisebb a tét, mert relatíve kisebb csapatra nem szívesen teszek ilyen keret ellen.

Dinamo Zagreb - Manchester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp