Nem volt egyszerű "átvészelni" a keddi BL-bukta-napot, ám az most már a múlté, s az élet megy tovább. Azt még nem tudni, hogy merre megy tovább az élet, de amúgy is csakis annyi a lényeges, hogy nem állt meg, hanem megy tovább. És remélem, hogy ha már a Bajnokok Ligájában sorra buktak el a "nagyok", és velük együtt az én tippjeim is (ilyen is van, na, az élet nem habostorta), szóval remélem, hogy a spanyol Getafe tovább akar jutni az Európa Liga C-csoportjából. Ha nem akar továbbjutni, akkor megint "szívás" lesz. És jövőre elmegyek majd kirándulni "Szívásváradra".

Erről a Getafe - FC Krasnodar EL-mérkőzésről a hazaiaktól nem fog hiányozni senki, viszont az orosz vendégcsapatból a térdsérülés után gyógyuló svéd középpályás Viktor Claesson és a piros lap miatt eltiltott brazil-orosz csatár Ari, azaz Ariclenes da Silva Ferreira fognak kimaradni. Még az hírlik, hogy ha úgy alakul, akkor a házigazdáknál a baszk középpályás Markel Bergara és a harmadik számú kapus, a 23 szerb Filip Manojlovic, illetve a vendégeknél a francia középpályás Rémy Cabella is hiányozhatnak. Szerintem közülük a 0 (nulla) perces harmadik számú kapus távolléte nem okozhatna problémákat. Markel Bergara esetében sem lehetnek gondok a kimaradással, hiszen ebben a szezonban amúgy is csak nagyon-nagyon kevés játéklehetőség kapott eddig és alighanem az oroszok elleni találkozón is csak maximum csere lehetne. Amott viszont tényleg problémát jelenthet a Brazíliában született, de néhány évvel ezelőtt orosz állampolgárságot is kapott focista hiányzása. Hiszen az az eltiltott brazil-orosz középcsatár Ari nem csak bemutatkozott az orosz válogatottban, hanem viszonylag rendszeresen is szerepel az orosz nemzeti csapatban. És bizony az elmúlt napokban ő is padlót foghatott, amikor kiderült, hogy doppingolás miatt minden orosz válogatottat eltiltottak a következő évek főbb sporteseményein való részvételtől, ő pedig azért lett brazilból orosz, hogy focizhasson a következő világbajnokságon. Nemrégiben viszont eldőlt, hogy oroszként sem játszhat majd a labdarúgó világbajnokságon. Pech!

Nem szándékozok semmit egyebet kigondolni erre a Getafe - FC Krasnodar EL-meccsre. A záróforduló előtt a következő az állás a C-csoportban: 1. FC Basel 10 pont (10-4-es gólarány, +6 gól), 2. Getafe 9 pont (5-4-es gólarány, +1 gól), 3. Krasnodar 9 pont (7-8-as gólarány, -1 gól), 4. Trabzonspor 1 pont (3-9-es gólarány, -6 gól). Tehát a hazai csapat, ha akar és bír nyerni, akkor nyerni fog. Viszont ha nem akar nyerni vagy nem bír nyerni, akkor nem fog nyerni. Ennyi. Felesleges bármi többet írni.

Tipp: győz a Getafe.

Getafe - FC Krasnodar: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp