Mindig is tudtam, hogy nem normálisak ezek az olaszok. Friss hír, hogy a Napoli hiába püfölte szénné a Genk-et a Bajnokok Ligájában (4-0), menesztették Carlo Ancelottit. És kit hoztak a helyére?! A mindenhol megbukott Gennaro Gattusot. Persze voltak már jelek ezt megelőzően is, hogy a klubvezetés és Carlo Papa között megromlott a viszony (Laurentiis tulajdonos edzőtáborba akarta zavarni a játékosokat, amire Carlo Papa mutatott egy fityiszt), de azért na, egy ekkora ikont nem szokás így kirúgni.

Mi várható rövidtávon a csapattól? Az ugye egyértelmű, hogy Gattuso nem a taktikai sokszínűségéről ismerszik meg, ellenben lelkes és motivált fickó. Azt nem gondolnám egyértelműen, hogy erre van szüksége most a csapatnak és a játékosoknak. Hiszen miért is kellene felrázni őket? Való igaz, hogy volt egy olyan jelent, ami bejárta a fél világsajtót, amikor Mario Rui, a portugál hátvéd az Udinese elleni 1-1-nél támadni akart a győzelemért, erre az összes csapattársa sétálgatott a pályán, ő pedig legyintett egy óriásit és hagyta a fenébe az egészet. Nos, ebből a jelentből következtetnek sokan arra, hogy gondok vannak az öltözőben. Gattuso erre az állítólagos problémára megoldás lenne? Végül úgy döntöttem, hogy igen, megoldás lesz rövid távon, tehát kb. 2-3 meccsig. Ezután azonban már közép- és hosszútávú stratégia kellene, amivel ő nem rendelkezik. Ezt a Milan kispadján bebizonyította.

A Napoli tehát 2-3 mérkőzés erejéig látványosan küzdeni fog, mennek majd előre, mint a mérgezett egér. Az előrejátékkal szerintem korábban sem volt problémájuk, de most ott lesz a játékosokban a „megmutatom”-attitűd is. Épp ezért a Parma ellen hazai pályán szerintem egyetlen jó tipp van, gólokra fogadni. Miután kirúgták Carlo Papát, rögtön vitték le a Napoli győzelem oddsát, abban semmi értéket nem találtam(most 1.30). A hazai gólok tetszetősek, de annyira azért mégsem. Ellenben ha megnézzük a Parma csapatát is, akkor már találhatunk egy pofás kis tippet. Ez pedig a mindkét csapat lő gólt. A Parma nálam kellemes meglepcsi idén, összeszedett, jó focit nyomnak. Idegenbeli meccsieken különösen tetszik a játéka D’Aversa mester csapatának. Ez a Gervinho-Cornelius-Kulusevski trió brutálisan jól egymásra talált. Sokáig sérült volt hol egyik, hol másik, de most végre mindhárman bevethetőek. Ennek köszönhető például a legutóbbi Sampdoria elleni kiváló játékuk, és győzelmük is.

Én úgy gondolom, most, hogy Gattuso betüzeli a nyuggerkodó hátvédsort, biztosan mennek előre, mint a meszes, ami miatt Gervinho kontrázhat kedvére, és szerintem beakaszt legalább egy gólt ő is.

Napoli - Parma: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp