A záróforduló előtti állás ebben az Európa Liga B-csoportban: 1. FC Köbenhavn 9 pont (5-3-as gólarány, +2 gól), 2. Malmö FF 8 pont (7-6-os gólarány, +1 gól), 3. Dinamo Kijev 6 pont (6-6-os gólarány, 0 gól), 4. FC Lugano 2 pont (1-4-es gólarány, -3 gól). Az utolsó EL-fordulóban FC Köbenhavn - Malmö FF és Dinamo Kijev - FC Lugano mérkőzéseket rendeznek. Az éllovas dán együttes jobbára már továbbjutott, persze még nem teljesen, de szerintem már olyan mértékben igenis, hogy vele kapcsolatban feleslegesnek tartom a matekozást. A sereghajtó svájci csapatnak már semmire sincsen esélye. Talán még az alpesi alakulat szurkolói sem számítottak ennél akár csak picivel is jobb szereplésre.

Igazából csak annyi lehet úgymond izgalmasabb ezen B-csoport zárófordulójában, hogy a Dinamo Kijev - FC Lugano meccsen a házigazda ukrán csapatnak bucira kellene vernie a vendég svájci együttest. Persze, csakis abban az esetben lesz érdemes ezt tenniük a Dinamo Kijev játékosainak, ha tovább akarnak jutni és még tavaszkor is az Európa Ligában óhajtanak játszani. Ha nem, akkor nem. Ám én azt gyanítom, hogy igen, tovább akar jutni a Dinamo Kijev. Hiszen ukrán csapatról van szó, kelet-európai csapatról van szó, és bizony annyit már most is lehet tudni, hogy az Európa Ligában pénzt lehet nyerni a szerepléssel, míg pedig a kelet-európai focicsapatok majdnem mindegyikénél sokat jelent a pénz jellegű pluszbevétel. Azaz angol vagy német vagy egyéb másik nyugat-európai csapatnál valószínűleg nem a pénzbevétel lehetne a legfontosabb dolog, de itt az ukrán Dinamo Kijev esetében egy kelet-európai fociklubról van szó.

Jelenleg mindössze csak 3. helyezett a Dinamo Kijev, vagyis még nincsen továbbjutó helyezésen, de nem csak 2 pont hátrányban van a tabellán előtte levő rivális svédek mögött, hanem még a gólkülönbsége is rosszabb. Mivel a FC Köbenhavn - Malmö FF összecsapáson nagyon "benne van a pakliban", hogy a skandinávok döntetlent fognak játszani az egymás elleni meccsen és "kéz kezet mos" mottóval mindketten kvalifikálják magukat, ezért az ukrán gárdának - ha tovább akar jutni - muszáj lenne legalább 2 gólt szereznie az FC Lugano ellenében.

Tipp: Dinamo Kijev 1.5 gól felett.

Dynamo Kyiv - Lugano: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp