Említettem már az egyik előzetesnél, hogy a kelet-európai csapatok néhol motiváltabbak lehetnek a nyugat-európai focicsapatoknál, hiszen az előbbi egyesületek szegényebbek és már csak emiatt is amolyan pluszjövedelmi lehetőség jellegű a dolog. Bizonyos párharcok esetében fontosabb lehet számukra az Európa Liga-szereplés, mint amennyire fontos lehet az a szereplési lehetőség az adott esetben még akár a saját hazájuk bajnokságában való jobb teljesítményre figyelő nyugat-európai focicsapatoknak.

Nos, a német Eintracht Frankfurt nem tűnik ilyen helyzetben levő együttesnek. Főleg amiatt nem, mert hazája bajnokságában nagyon szerényen teljesít az Eintracht Frankfurt, s ebben az idényben jelenleg csak a középmezőny végén kullog. Egy ilyen együttesnek pedig az Európa Ligában való minél további szereplés nem elsősorban a pénzszerzési lehetőségről szól, főleg nem az Eintracht Frankfurt esetében. Amelyik nem csak német csapat, hanem ráadásul éppen Frankfurt városban van a legfőbb Európai Uniós pénzintézmény, az eurórendszer és az egységes felügyeleti mechanizmus központi szervezeteként működő Európai Központi Bank székhelye.

Szóval az tuti, hogy az Eintracht Frankfurt nem elsősorban a pénzre "hajt" az Európa Ligában. Viszont arra már igenis "hajthat", hogy ha már saját hazája focibajnokságában nem teljesít megfelelően, akkor legalább az Európa Ligában szerepeljen viszonylag jól. És így legalább valami értékelhető dologgal bírja megajándékozni szurkolóit.

Leginkább az előbb említett dolog miatt vélem úgy, hogy az Eintracht Frankfurt - Vitoria Guimaraes mérkőzésen győzni akarnak majd a német játékosok. Már, persze, ha nincsenek hullámvölgyben. Mert az azért nem kétséges számomra, hogy a Eintracht Frankfurt sokkal jobb focistákból áll, mint a portugál Vitoria Guimaraes. És ha már győzelemre állnak majd a házigazdák, akkor érdemes lenne arra is gondolniuk, hogy a csoportjukban sereghajtó vendégcsapat tényleg gyenge, nekik pedig - a németeknek - egyelőre még negatív a gólarányuk.

Tipp: Eintracht Frankfurt 1.5 gól felett.

Eintracht Frankfurt - Vitoria Guimarães: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp