Ennél az Universitatea Craiova - FC Voluntari román élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél eléggé egyértelműnek tűnik a hazaiak győzelme. Azonnal hozzáteszem, hogy egészen pontosan olyan annyira tűnik egyértelműnek a dolog, mint amilyen volt a "mindkét csapat gólt szerez" tippem a hétközi Red Bull Salzburg - FC Liverpool találkozóra. Szóval, tehát, most így meccs előtt még eléggé egyértelműnek tűnik a hazaiak győzelem, de aztán pedig az lesz, ami lesz. Majd meglátom. Vagy nem.

Egyelőre a következő helyzet van: a házigazda CS Universitatea Craiova a tabella 2. helyén van, mérlege 20 mérkőzésen 10 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 29-19-es gólarány, 34 pont, miközben a vendég FC Voluntari a román focibajnokság utolsó helyén van, vagyis sereghajtó, mérlege pedig 19 mérkőzésen 1 győzelem, 5 döntetlen, 13 vereség, 12-34-es gólarány, 8 pont. Ezen számok láttán akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy tényleg nagy esélyes a házigazda Universitatea Craiova csapata. És, ha nem bír majd nyerni otthon egy ilyen nagyon gyenge ellenfél ellen, akkor bizony megérdemli majd simán hogy lúzernek nevezzék az együttest és lúzereknek nevezzék a labdarúgóit. Valamit valamiért.

Jut eszembe: korábban 3. helyezett volt az Universitatea Craiova, s úgy lett dobogón kívüli az oltyán csapat, hogy az előző fordulóban vereséget szenvedett 1-0-ra az Astra Giurgiu otthonában. Azzal az eredménnyel az Astra Giurgiu megelőzte a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) csapatát és 40 ponttal a román focibajnokság listavezetője lett, míg az azon a meccsen vesztes fél, a CS Universitatea Craiova maradt 34 pontnál, "lecsúszott" a dobogóról és 4. helyezett lett. Ezért aztán elsősorban arról szól ez az Universitatea Craiova - FC Voluntari, hogy a hazaiaknak szinte kötelezően muszáj nyerniük, mert csakis a győzelemért járó 3 pont segítségével maradhatnak a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Tehát ez olyan meccs lesz, amelyiken az amúgy is sokkal jobb hazai csapatnak muszáj nyernie ahhoz, hogy még reménykedhessen.

Tipp: győz a CS Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova - SC FC Voluntari SA: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp