A Hoffenheim-el történt valami az utolsó pár fordulóban. A Leipzig elleni 1-3 szerintem belefér, de a Düsseldorf elleni hazai 1-1 és a Mainz elleni hazai 1-5 (!!!) az kétség kívül bukta. Azért is tartom ezt furcsának, mert előtte pedig 6 mérkőzéses győzelmi szériát futottak, olyan skalpokkal, mint a Bayern München és a Schalke. Személy szerint én szeretem a játékát a csapatnak, kifejezetten dinamikus és agresszív focit tolnak. Szerintem nem kell ecsetelnem, hogy mennyire támadófelfogásban játszanak.

Az Augsburg nagyon magára találta az utóbbi időben, 10 pontot szerzett a legutóbbi négy mérkőzésén. Szerintem egy kicsit magukat is meglepte ez a jó eredmény. Martin Schmidt vezetőedző nyilatkozatait olvasgatva azt érzékeltem, hogy ő maga sem meri elhinni ezt a jelenlegi formát. Mintha magát győzködné, amikor azt mondta, hogy „van elég gáz a csapatban az elkövetkező 5 mérkőzésre is”. Ruben Vargas (csatár) összegyűjtötte az öt sárgalapját, szóval ő bizonyosan nem fog játszani, Andre Hahn azonban letöltötte az eltiltását, szóval ő meg visszatér. Fredrik Jensen olyan jól játszott a Mainz ellen, hogy a svájci mester újra a kezdőcsapatba akarja tenni a finn középpályást Vargas helyén, tehát kicsit feljebb tolva fog játszani.

Ami miatt úgy gondolom, hogy lehet ellenük most gólokra fogadni az, hogy Stephan Lichtsteiner (jobbhátvéd, izomhúzódás) és Reni Khedira (védekező középpályás, nyakhúzódás) is lesérült a Mainz elleni mérkőzésen, és cserét kért. Ez a két játékos sokat tesz az augsburgi védekezésért, és az ő hiányukat meg fogja érezni a csapat. Khedira helyettese a cseh Jan Moravek lehet, aki október 19. óta nem játszott végig egyetlen mérkőzést sem. A svájci jobbhátvéd helyén pedig Felix Uduokhai léphet pályára, aki nem egy nagy spíler, november végén pedig ő is bokasérüléssel bajlódott. Szóval szerintem a hátvédsorban lévő lyukakat még Szalai Ádi is képes lesz kihasználni…

TSG Hoffenheim - FC Augsburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp