A Luton a kedvenc másodosztályú csapatom, mivel megbízhatóan szállítja az overeket. Toronymagasan vezetik az over-under táblázatot, 18-3-as aránnyal rendelkeznek. Vendégként is ilyen csodálatos mutatókkal rendelkeznek, szinte atombiztosnak tekinthető a vereségük (sorban hatszor kaptak ki), továbbá a gólzáporosak a meccseik, 9-2 az over-under arányuk idegenben. Emellett 11 mérkőzésen 28 gólt kaptak idegenben, senki más ennyit nem szedett be a Championship-ben. A lőtt góljaik aránya ellenben meglepően magas, 11 csumpika, ami a meccsenkénti egyet jelenti. Tehát összegezve: mindig kitömik Graeme Jones menedzser csapatát, de egy gólt rendre találnak is.

Erre lehetne hozni ellenpéldának a legutóbbi 3 idegenbeli meccsüket, ahol viszont egyetlen fia gólt sem rámoltak be. Így is van, elismerem. Viszont ott a hazai csapat egymaga lehozta az overt (Stoke 3-0, Brentford 7-0, Reading 3-0). És épp ezért vagyok bizakodó most is. A Preston North End ugyanis pontosan az a csapat, amely egymaga képes lehozni a három találatot. 11 hazai mérkőzést játszottak az idei szezonban, amiből 6-szor is három gólt tudtak lőni hazai pályán. De a másik 3 mérkőzésükön is megvolt a 2 csumpika. Csak a Leedsnek (toronymagasan a liga legjobb védelme a 10 kapott góljukkal) lőttek egyet, illetve a WBA-nak nem sikerült betalálni. Pontosan ezt a WBA elleni hazai fiaskót kell kijavítaniuk, amit megkezdtek legutóbb a Fulham kipingálásával (2-1).

Én úgy vélem tehát, hogy a hétvége egyik legbiztosabb tippje az itteni over 2,5, nem tudom elképzelni, hogy a Luton védelme hirtelen megtáltosodjon. Pláne egy olyan csapat ellen, amelynek a szurkolói most éhesek a sikerre, mivel sorban négy vereséget szenvedtek el a bajnokságban (aztán jött a Fulham elleni nehézkes győzelem, és a piros lapokkal tarkított derbi), és ezért süllyedtek vissza a középmezőnybe. Újra fel kell kapaszkodniuk, ehhez pedig ideális partner a Luton Town.

Preston North End - Luton Town: Gólok száma - Felett/alatt tipp