Ezúttal is a marosvásárhelyi Bölöni László edző által irányított hazaiak győzelmére fogadok. A házigazda - és korábban 4-szeres belga bajnok és 2-szeres belga kupagyőztes - Royal Antwerp FC jelenleg a 4. helyen áll a tabellán 34 ponttal, míg a vendég AS Eupen a mezőny második felének közepén, a 16 csapatos belga élvonalbeli bajnokság 12. helyén van 19 ponttal a tabellán.

A vendégeknél nem lesznek hiányzók, miközben a hazai együttesből négyen biztosan ki fognak maradni: az olykor még egyszer-egyszer belga válogatott, ám azért a nemzeti csapatban már csak egyre kevesebb szerephez jutó és jelenleg izomsérüléssel bajlódó 31 éves Steven Defour, a lábsérült brazil hátvéd Matheus, a térdsérüléssel küszködő ghánai Daniel Opare és a szintén térdsérült nigériai Junior Pius. Szerintem nincsen nagyobb probléma még ezen hiányzásokkal sem, hiszen az idén keveset játszó Steven Defour középpályáson kívül a többi hiányzók mindannyian 0 (nulla) perces labdarúgók. Vagyis leginkább azért vannak a Royal Antwerp FC keretében, hogy meglegyen a létszám. A fentieken kívül még az is elképzelhető, hogy a hazaiaknál az eddig szintén alig-alig játszó belga Robbe Quirynen, a vendégeknél pedig az eddigi meccsek többségén játszó japán Yuta Toyokawa lesznek kénytelenek kihagyni a Royal Antwerp FC - AS Eupen belga bajnoki találkozót.

Már csak a Royal Antwerp FC erdélyi edzője, az általam nagyra tartott Bölöni László miatt is eléggé egyértelmű lenne számomra, hogy a hazai csapatnak drukkolok, de most úgy döntöttem, hogy tippelek is a hazaiak sikerére. Ugyanis az van, hogy ebben a fordulóban még Standard Liege - Anderlecht és Oostende - Gent találkozók is lesznek, s ha a Royal Antwerp FC - AS Eupen meccsen nyerni bírnak majd a hazaiak, miközben pedig az előbb említett összecsapásokon számukra kedvező eredmények születnek, akkor - szerencsés esetben - akár a 2. helyig is előre léphetnek. Lesz tehát okuk a küzdelemre az antwerpenieknek.

Tipp: győz a Royal Antwerp FC.

Royal Antwerp FC - AS Eupen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp