Az erre a Leicester City - Norwich City angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésre való tippelés amolyan "dupla vagy semmi" lehet. Szerintem. Az azért eléggé egyértelmű, hogy a két csapat közötti különbség nagyon jelentős a házigazdák javára, s így könnyedén előfordulhat az, hogy legalább 2 vagy akár még több gólos különbséggel fognak nyerni otthon. Ám azért már az is várható, hogy a legutóbb bő két hónappal ezelőtt, október elején az FC Liverpool otthonában 2-1-re vereséget szenvedő és azóta - minden focisorozatban - 9 mérkőzést zsinórban megnyerő és még csak egyetlen pontot sem veszítő Leicester City előbb-utóbb pontot vagy pontokat fog bukni valamelyik csapat ellenében. Akár éppen a Norwich City ellen is megtörténhet az, hogy "döcögni" fog a Leicester City. Persze, ez így meccs előtt nehezen képzelhető el, és főleg úgy képzelhető el nehezen, hogy nagyon jó formában van az amúgy is alapvetően sokkal jobb hazai együttes, mint a gyenge formában levő és amúgy is alacsonyabb színvonalat képviselő vendégcsapat.

Azért nem árt megemlékezni arról, hogy az angol élvonalbeli bajnokságot veretlenül vezető éllovas FC Liverpool mellett éppen a Leicester City számít a teljes Premier League legjobb formában levő csapatának, miközben az ellenfél Norwich City kifejezetten gyenge formában van jelenleg. Arról is muszáj megemlékezni, hogy hazai pályán ebben a bajnoki idényben még veretlen a Leicester City. A 8 otthoni találkozón szerzett 7 győzelem, 1 döntetlen, 0 (nulla) vereség és 18-4-es gólarány arra utal, hogy jobbára nem pontért utaznak az ellenfelek Leicesterbe, hanem azért utaznak oda, hogy alapos vereség kapjanak. Ezzel szemben a Norwich City idegenbeli mérlege (8 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 4-14-es gólarány) arról árulkodik, hogy nem örömködni szokik idegenbe utazni az alakulat.

Majdnem elfelejtettem megemlíteni a hazaiaknál az góllövők listáját vezető és egyik főbb gólkirály-jelölt Jamie Vardy elképesztő hatékonyságát. Annyira kimagaslóan nagyszerű formában van a Leicester City angol válogatott csatára, hogy nagyon-nagyon sok labdaérintése góllal végződik. Szerintem újabb Vardy-show várható majd a Norwich City elleni mérkőzésen is.

Tipp: Leicester City -1.5 gól ázsiai hendikep.

Leicester City - Norwich City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp