Mindkét csapatból sokan fognak hiányozni: a spanyol Hector Bellerin, a szintén spanyol Daniel Ceballos, az elefántcsontparti Nicolas Pepe, a skót Kieran Tierney, a svájci Granit Xhaka és az angol Rob Holding a hazaiaktól, illetve az argentin Sergio Aguero, a francia Aymeric Laporte, a spanyol David Silva, a német Leroy Sane és az angol válogatott John Stones a vendégektől lesznek kénytelenek kihagyni ezt az Arsenal - Manchester City angol élvonalbeli bajnoki mérkőzést. Viszonylag friss hír, hogy a Manchester City csapatából bordasérülés miatt hiányzó John Stones sérülése az együttese vezetői által remélteknél súlyosabb és a hátvéd várhatóan több hetet fog kimaradni csapatából. Ez a dolog, ha tényleg igaz és így van, akkor bizony rossz hír a katalán Pep Guardiola Manchester City-edző számára, hiszen ezzel az is eldőlt, hogy egy újabb hátvéd "esett ki" hosszabb időszakra a már így "foghíjas" védősorából. Szerintem pedig az van, hogy a "futóbolond" argentin Nicolas Otamendi örül nagyon ennek a mostani helyzetnek, hiszen ez azt jelenti, hogy nem kell a kispadon ücsörögnie, hanem játszhat folyamatosan és akár minden meccsen a pályán lehet. Maximum majd akkor fog pihenni, ha valamilyen újabb ámokfutása után eltiltják. Akkor pedig jöhet majd Eric Garcia, a 18 éves spanyol hátvéd.

A továbbra is vezetőedző nélkül levő hazaiaknál addigra talán már lesz menedzser is, s nem a svéd Freddie Ljungberg megbízott edző lesz a főmufti. Kellene már egy menedzser a londoniakhoz, főleg úgy, hogy az egykori Tottenham-menedzser Mauricio Pochettino mellé a csapat nélküli edzők klubjába "benevezett" nemrégiben az immár egykori Napoli-edző Carlo Ancelotti is. Ha pedig sokáig "tökölnek" és határozatlanok maradnak az Arsenalnál, akkor biztosan mások gyorsabban fognak reagálni erre a két - csapat nélkül maradt - nagyon-nagyon jó edzőre.

A hazaiakról nem írhatok semmi jót, rosszat pedig nem akarok írni róluk, tehát inkább nem véleményezném most őket. Elegendő annyi, hogy a vendégcsapatnak KÖTELEZŐ nyernie. Nem történt elírás, hanem tényleg annyira kötelező a KÖTELEZŐ, hogy nagyon.

Tipp: győz a Manchester City.

Arsenal - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp