Norvég - Spanyol csata a VB-elődöntőben

Nagy favoritok a skandináv hölgyek, ami nem is meglepő, ha követtük eddig a VB-t. Oftedal-ék egyetlen, hollandok elleni kisiklást leszámítva átgázolnak a mezőnyön. Teszik ezt stílusos, tetszetős kézilabdával. Nálam az egész VB favoritjai, meglepne, ha elbuknának a döntő küszöbén ez ellen a spanyol csapat ellen.

A spanyolok ugyan hiba nélkül tudták le a csoportjukat, de valljuk be, nem volt valami acélos a mezőny (a román B csapat, mi, Szenegál stb... ). Majd a középdöntőben már neccesebb volt számukra a sztori. A svédek ellen döntetlenre futotta, az oroszoktól kikaptak, a házigazda Japán csapatot pedig csupán hathatós játékvezetői segítséggel tudták csak legyőzni egy végletekig kiélezett meccsen (33-31). Ebben a szakaszban az X-es meccsen 28 gólt kaptak a svédektől, majd a japánok ellen már 31-et, Ambros Martin orosz válogatottjától pedig már 36-ot...Ez a tendencia akár folytatódhat a rohanós kézit játszót norvégok ellen. A házigazdák elleni meccsen a győzelem ellenére komoly bajban voltak Pena-ék, nem feküdt nekik a kisnövésű ázsiai hölgyek gyors játéka. Szerintem ugyanígy bajban lesznek Norvégia ellen is, akik hasonlóan gyorsítják a játékot. Vagy tartják az iramot, vagy hamar eldőlhet a meccs. Így egy sok gólos meccsre számítok, amiben jobbak lesznek az északiak.

Ezen a VB-n nem ez lenne az első alkalom, amikor a norvégok elérik a 30 gólos határt (noha párszor beragadtak 30 alá is). Ha itt nem lesz semmilyen extrém körülmény, gondolok itt a játékvezetőkre például, akkor ez a tipp szerintem túl van árazva 1-2 tizeddel...

Norvégia (n) - Spanyolország (n): Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp