Hiányozni fognak (már, akinek, persze, mert nekem nem): az algériai Nabil Bentaleb, a szenegáli Salif Sane, Mark Uth, az osztrák Alessandro Schöpf és a francia Benjamin Stambouli a hazaiaktól, illetve a korábbi PSG hálóőr és Frankfurtban is első számú kapus Kevin Trapp, a holland "gólzsák" Bas Dost, az eltiltott argentin David Abraham, a szintén eltiltott Dominik Kohr és Marco Russ a vendégektől. Ezen kívül még az is van, hogy a házigazda gelsenkircheni alakulatnál az ex-Manchester City hátvéd szerb Matija Nastasic izomproblémákkal küzd és ha nem bírják őt a meccskezdésig "összedrótozni" az orvosok, akkor bizony ő is kénytelen lesz kihagyni ezt a meccset. A másik csapatnál a holland Jonathan de Guzman van hasonló helyzetben, bár ott nem izomproblémák vannak.

Ennél az FC Schalke - Eintracht Frankfurt német élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél az a helyzet van, hogy a 25 pontos házigazda gelsenkircheni csapat jelenleg a Bajnokok Ligája-indulást jelentő 4. helyen van, míg pedig a vendég Eintracht Frankfurt a középmezőny végén foglal helyet a tabellán, 12. helyezett 18 ponttal. A hazai csapatnál az lehet a legfőbb teendő, hogy a mostani BL-es helyezést bármi áron meg kell tartani. Méghozzá úgy, hogy közvetlen veszélyt jelent az FC Schalke csapatára a mögötte hozzá hasonlóan 25 ponttal rendelkező és 5. helyezett SC Freiburg, a szintén 25 ponttal 6. helyezett Bayer Leverkusen és a 24 ponttal 7. helyezett német rekordbajnok Bayern München. Vagyis jobbára egyetlen út van az FC Schalke Gelsenkirchen előtt: a hazai győzelemmel való előre menekülés. Ennyi, és semmi más, hiszen fenyegetően közelítenek a riválisok.

A vendég Eintracht Frankfurtnál azt tapasztalom, némileg meglepődve, hogy a mindössze néhány nappal ezelőtt, csütörtökön játszott Európa Liga-mérkőzésen Adolf Hütter edző nem igazán pihentette a jobb frankfurti focistákat, hanem azon a portugál SC Vitoria Guimaraes elleni 3-2-es hazai vereséggel végződött meccsen is játszatta őket. Természetesen nem mindannyiukat, hanem csak a nagyon nagy többségüket. Ez nálam azt jelenti, hogy a FC Schalke - Eintracht Frankfurt találkozón fáradtabbak lesznek a vendégek.

Tipp: győz az FC Schalke 04 Gelsenkirchen.

FC Schalke 04 - Eintracht Frankfurt: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp